På "bootcamp" med Bobbysocks

I Grand Prix er ingenting for mye. Det ble konklusjonen da Elisabeth "Bettan" Andreassen og Hanne Krogh - selveste Bobbysocks - møtte opp for å trene opp Guri Schanke til å takle kjøret og sirkuset under Eurovision Song Contest-finalen i Helsingfors.

Elisabeth Andreassen, Guri Schanke og Hanne Krogh
Foto: Geir Evensen / NRK

Hør Nitimen-klippet: Bobbysocks-bootcamp for Guri Schanke

En real "boot camp”, med andre ord - det hele i regi av Nitimens reporter Hanne Hoftun. Og Guri Schanke viste seg å være en lærenem rekrutt.

- Det har jo vært en myte dette her med at alle Grand Prix-artister dør etterpå. Jeg vil jo si at Elisabeth og jeg er levende eksempler på det motsatte – vi er jo i aller høyste grad i live så uendelig mange år etterpå som artister, påpeker Hanne Krogh. 

- Jeg tror på det å se ut som en vinner – da er du en vinner og de andre behandler deg som det, lyder hennes generelle råd, før de to instruktørene setter i gang med GP-drillen som Guri må gjennom.

Øvelse 1: Vinking til fansen

 

 

Elisabeth Andreassen, Guri Schanke og Hanne Krogh
Foto: Geir Evensen / NRK

 

- Å vinke til fansen i Helsingfors er bare å strekke begge armene i været og juble høyest, omtrent som Carola, er instruktør Bettans råd. Guris innsigelse "om ikke begge armene virker litt mye?" ble kontant avvist:

- I Grand Prix er ingenting for mye!

Øvelse 2: Å få oppmerksomhet

- Man kan jo bare begynne med å se på beina hennes, så er man overbevist, sier Hanne Krogh. Når Guri går ut på scenen med den kjolen og de beina – da ser man ikke Lordi en gang.

Så den saken skulle være grei.

Øvelse 3: Å si takk på finsk

- Kuuvesatta hueveli peiika hueve mieka, er Bettans umiddelbare forslag, og høster anerkjennelse og noe overraskelse fra de andre for sitt tilsynelatende finjusterte finske språkøre.

- Jeg kan skrive det ned fonetisk for dere hvis dere vil, fortsetter hun, uanfektet av at ”takk” på finsk snarere er ”kiitos”.

Øvelse 4: Å ikke få hetta

- Hvordan ikke få hetta på scenen? Den tanken streifer ikke en gang hodet mitt, sier Hanne.

- Har du sett Guri Schanke på scenen, så skjønner du at hun ikke kommer til å få hetta. Problemet blir vel heller at hun ikke har lyst til å gå av!

Så hva har det norske Grand Prix-håpet lært av dette?
- At jeg må være mer som Hanne og Bettan, ler Guri.