NRK Meny
Normal

Norske Ovi vant i Romania – igjen!

For andre gang skal norsk-rumenske Ovi representere Romania i Eurovision Song Contest. Og det med en norskskrevet låt.

Samsaya og Ovi

Ovi har deltatt flere ganger i norsk MGP, både som artist og låtskriver. Her er han avbildet sammen med Samsaya under delfinalen i Florø i MGP 2011.

Foto: Katrine Opdahl / NRK

Ovi Jacobsen, kjent under artistnavnet Ovi, vant lørdag kveld den rumenske utgaven av Melodi Grand Prix sammen med den kvinnelige artisten Paula Seling.

Dermed ble han den første nordmannen som er klar for Eurovision Song Contest som arrangeres i København i mai.

Dette er andre gang Ovi og Paula deltar i Romania, og vinner. Sist var i 2010 med låten «Playing With Fire». I den internasjonale finalen på Fornebu samme år tok duoen seg da til en meget respektabel tredjeplass.

– Stor risiko å delta igjen

Men Ovi og Paula gir seg ikke med det. Lørdag kveld vant de igjen i Romania. De danket ut 11 andre artister i kampen om finaleplass med låten «Miracle».

– Dette er helt uvirkelig. Ingen artist i Romania har vunnet finalen to ganger før, jubler Ovi på telefon fra Brasov.

Han innrømmer at å delta igjen var noe duoen diskuterte nøye før de bestemte seg, og Ovi var spent på hvordan publikum ville reagere på gjentakelsen.

– Spesielt siden vi kom på tredjeplass i den internasjonale finalen da vi var med sist, var dette en stor risiko å ta. Det er fort å gå på trynet, men vi neila det, jubler Ovi.

Dermed deltar han og Paula i den andre semifinalen i Eurovision Song Contest i mai, der de blant annet skal konkurrere mot Norge.

Se «Playing With Fire» fra 2010 her:

Taktisk valg å delta akkurat i år

«Miracle» er skrevet av Ovi sammen med Frida Amundsen og danske Philip Halloun. Låten ble til på norske Song Farm i fjor; en låtskriver-camp som arrangeres årlig og samler noen av Nordens beste låtskrivere.

Låten er produsert av oslogutta i Beyond 51, som også står bak Stella Mwangis «Haba Haba» og flere andre Melodi Grand Prix-låter.

Ovi innrømmer at det er et taktisk valg som gjør at han deltar med denne låten i Romania akkurat nå.

– Som i 2010 har jeg tenkt litt strategisk. Man er avhengig av stor støtte for å gjøre det bra i Eurovision. Når konkurransen arrangeres i Skandinavia, har jeg en fordel ved at jeg både kan hente støtte i Romania og landene rundt, og jeg har nok noe sympati i Norge og Skandinavia også. Så da kan jeg jo håpe på en bra plass, forklarer han.

Senke skuldrene og følger med på norsk MGP

Ovi og Alexander Rybak

I 209 deltok Ovi for første gang i Melodi Grand Prix. Han måtte se seg slått av gutten som skulle gå videre og vinne både kongeriket og den internasjonale finalen; Alexander Rybak.

Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Ovi har deltatt to ganger som artist i norsk Melodi Grand Prix, i 2006 med sangen «The Better Side of Me» og i 2009 med låten Seven Seconds», skrevet av Simone Larsen. Han har også deltatt som låtskriver, med Reidun Sæthers «High On Love» i 2012.

Årets MGP har han ikke rukket å følge med på ennå, frem til nå er det egen deltakelse som forståelig nok har stått i fokus.

– Men i morgen har moren min 60-årsdag, og jeg, min norske kone og våre to barn skal til henne og feire. Så kan jeg senke skuldrene, høre på årets MGP-låter og følge med på hvordan dere gjør det hjemme i Norge. Det gleder jeg meg til, avslutter Ovi.

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold