Opplever stor pågang etter Eurovision-debuten

I MALMØ (NRK.no): I Feed You My Love er Karin Parks låtskriver-debut for en annen artist. Nå opplever hun stor etterspørsel, og kommer til å satse mer på å skrive for andre.

Karin Park

Eurovision song Contest har vært en døråpner for Karin Park. Nå vil hun skrive mer for andre artister.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

NRK.no dekker Eurovision Song Contest i Malmø
Foto: NRK

Samarbeidet med Margaret Berger har åpnet nye dører for Karin Park. Etter å ha sett Margaret Berger fremføre sangen under prøvene i Malmø, tror hun at hun kommer til skrive mer for andre artister i fremtiden.

– Det var helt magisk å se Margaret, jeg fikk gåsehud nedover begge bena, så dette var mye større enn jeg hadde trodd. Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle få en slik opplevelse, sier Park til NRK.no.

Vil skrive mer for andre

Norsk-svenske Karin Park har skrevet I Feed You My Love sammen med Nicklas Olovson og Robin Lynch. Hun har tidligere gitt ut fire album, men dette er aller første gang hun gir fra seg en låt til en annen artist. Erfaringen kan nå ha endret karriereveien.

– Jeg kommer nok til å bruke mer tid på å skrive for andre heretter, så dette har åpnet ny dører for meg. Det blir ikke slik at jeg legger ned min egen artistkarriere, men å lage musikk til andre har virkelig gitt mersmak.

(Saken fortsetter etter bildet)

Karin Park, Margaret Berger, Robin Lynch og Niklas Olovson

Låtskrivere og artist på hotellet til den norske delegasjonen i Malmø. Fra venstre: Karin Park, Margaret Berger, Robin Lynch og Nicklas Olovson.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Hun har fått flere tilbud fra utlandet om låtskriveroppdrag og samarbeid med andre artister etter at I Feed You My Love ble stemt frem som Norges bidrag til Eurovision Song Contest.

– Det kanskje aller viktigste som har skjedd er at jeg har fått mer selvtillit som låtskriver. Før Eurovision visste jeg ikke at jeg kunne skrive for andre, så jeg ser på dette som en mulighet til å utvikle meg videre.

Garanterer finaleplass

Park er full av lovord om Margaret Berger og mener artisten kan vise til en imponerende utvikling på kort tid. Hun er ikke i tvil om at Berger vil bli å se i finalen på lørdag.

– Det har skjedd veldig mye siden den norske konkurransen og Margaret har virkelig vokst. Hun er en utrolig dyktig artist, og etter å ha sett henne på prøvene i Malmø, er jeg 100 prosent sikker på at hun går videre til finalen, slår Park fast.

Semfinalen, der Berger skal ut i ilden som nummer 13, kan du se på NRK1 eller her på NRK.no. Her sitter også Emil og Didrik Solli-Tangen som svarer på spørsmål fra publikum under hele sendingen.

Vil du følge NRKs ESC-sending fra utlandet, vil det også åpnes for det på NRK.no.