Ole Ivars

Ole Ivars inntar Melodi Grand Prix-scenen for aller første gang.

Ole Ivars
Foto: Fredrik Arff / Dinamo / NRK

Hør Som i himmelen


Ole Ivars ble dannet i 1964. Fra originalbesetningen er oppstarter og keyboardist Ole Ødegård og Arne Willy Foss som spiller treblåserinstrumenter fortsatt med. Videre består bandet trommis Arild Engh, bassist og låtskriver William Kristoffersen, vokalist Tore Halvorsen og Bjørn Elvestad, som spiller gitar, trekkspill og fele blant annet.

Prisbelønt

Ole Ivars har vunnet seks Spellemannspriser, den første i 1996.

Ole Ivars
Foto: Fredrik Arff / Dinamo / NRK

Aller gjevest er allikevel at de ble kåret til Årets Spellemann i 1999. Samme år vant de også "Årets Dansebandmelodi" for sangen "Nei, så tjukk du har blitt".

Bandet har i sin hittil over 40 år gamle karriere, gitt ut totalt 42 skiver. De har 14 gull- og to platinaplater. I november 2007 mottok de svensk gull for over 20.000 solgte av "Ole Ivars 40 beste" i Sverige.

Årets MGP-bidrag er en melodiøs ballade med norsk tekst. Bandet beskriver låten som en spesiell kjærlighetssang. Den handler om hvor stor glede man kan ha av å være nær, og sammen med, et annet menneske. Det er en kjærlighetserklæring til dem som betyr noe for en, det være seg kone eller mann, foreldre eller barn.

"Som i himmelen"

William Kristoffersen har skrevet tekst og melodi.

Han er utdannet musikklærer, men har vært tilknyttet Ole Ivars siden 1983. Han har skrevet tilnærmet 95 % av all tekst og melodier bandet har skrevet siden den gang. Siden 1996 har han skrevet alt unntatt to låter.

Han har også vært daglig leder i Ole Ivars AS, siden bandet dannet sitt eget aksjeselskap i 1996, og blant annet hatt ansvar for booking og regnskap. Låtene hans er også blitt spilt inn av andre norske, svenske, finske og danske artister.