Ny sjanse for utslåtte kandidater

To av MGP-bidragene som ikke er kvalifisert til å komme med i "Siste Sjansen" i Ålesund, får likevel en ny mulighet. DU kan være med på å bestemme!

MGP-artister fra Bodø og Kongsvinger
Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde/Knut Falch / Scanpix

”Siste Sjansen” foregår i år som en direktesending fra Ålesund, lørdag 14. februar.

Nytt av året er at to av bidragene som ikke går videre fra delfinalene i Kongsvinger, Bodø eller Grenland, får en ny sjanse til å være med til Ålesund.

Cup-oppgjør

”Siste sjansen” vil dermed bestå av åtte bidrag. Seks av disse er direktekvalifisert fra delfinalene, og to bidrag plukkes altså blant dem som ikke gikk videre.

De åtte bidragene møtes i et innbyrdes ”cup-oppgjør”, der to og to låter konkurrerer med hverandre i første del av sendingen. Fire låter går videre til en "supersiste sjanse" i andre del av sendingen.

Der konkurrerer de fire en mot en til det til slutt står igjen to vinnere, og det er disse som går videre til finalen i Oslo Spektrum, lørdag 21.februar.

Wenche Myhre blir ikke med

Wenche Myhre fyller 66

'Alt har en mening nå', sang hele Norges Wenche Myhre i delfinalen i Bodø sist lørdag.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / Scanpix

Alle bidragene som ikke kvalifiserte seg i delfinalene i Kongsvinger, Bodø og Grenland, vil være ”joker”-kandidater bortsett fra én.

Wenche Myhre har bedt seg fritatt som deltaker i ”Siste sjansen”. Hun har en opptreden i Portugal denne helgen, og avtalte derfor med NRK før jul at hun ikke kunne delta i Ålesund dersom dette skulle bli aktuelt.

- Jeg er lei meg for at jeg ikke kan delta i ”Siste sjansen”, men er imidlertid svært imponert over alle de unge nye talentene jeg så, og ønsker dem lykke til, sier Myhre.

- Vi er stolte over at Wenche Myhre var med i årets Melodi Grand Prix. Vi fikk dermed også en fin anledning til å hylle henne i pausenummeret, sier prosjektleder Stian Malme i NRK.

Du kan bestemme

De to siste plassene i ”Siste sjansen” i Ålesund velges ut på to måter:

En plass går til det bidraget som fikk flest telefon/SMS-stemmer av de gjenværende bidragene fra alle delfinalene, og ett bidrag velges gjennom en nettavstemning foretatt av VGs lesere.

Dersom det bidraget som har flest sms/telefonstemmer også blir valgt av VGs lesere, velges det bidraget som fikk nest flest stemmer av VGs lesere.

De av bidragene som ikke gikk videre fra delfinalene, og som det kan stemmes over på VG.no er:

Chicas del Coro – Men Men Men
Kesera – Party
Charite – Sweeter Than A Kiss
Tine Wulff – Ride
Julius Winger – Like An Angel
Sichelle - LeftRight
The Rebelettes - Soul Train
Foxy - Do It Again

Avstemningen på vg.no er i gang nå og avsluttes kl. 10 mandag 09.02. Resultatet blir kunngjort mandag kl. 11 for begge kandidater.