NRK frykter ny Grand Prix-regning

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas ønsker ikke å betale for verdens største musikkarrangement to år på rad.

Hans Tore Bjerkaas

NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas vil helst slippe å betale for ESC-sirkuset to år på rad.

Foto: Kristine Næss Larsen / NRK

Ifølge magasinet Kampanje nekter Bjerkaas å ta regningen hvis det skulle bli slik at Didrik Solli-Tangen triumferer på Fornebu om knappe to uker.

Overfor NRK.no avviser derimot kringkastingssjefen at han sier blankt nei til å betale for festlighetene, slik også Aftenposten hevder.

Les også: NRK kutter 100 årsverk

Vil forhandle

– Det jeg sa, var det er uhyre vanskelig for NRK å arrangere et sånt arrangement to år på rad. Hvis det skulle skje, må vi sette oss ned med EBU (den europeiske kringkastingsunionen, journ.anm.) og forhandle oss frem til en løsning, sier Hans-Tore Bjerkaas til NRK.no.

– Hva mener du vil være en mulig løsning?

– Nå er alt dette fortsatt hypotetisk, og vi har ikke tenkt så langt ennå. Men for at det skal være aktuelt for NRK å arrangere en ny Eurovision-finale til neste år, må noen andre ta de fleste kostnadene, slår Bjerkaas fast.

Les også: NRK vil ha høyere lisens

Mye er utsatt

Kringkastingssjefen forteller at det er flere grunner til at et slikt arrangement blir for hardt å takle for NRK to år på rad. Allerede er det kjent at rettighetene til å vise fotball-VM måtte vike til fordel for årets Eurovision-finale på Fornebu.

– Vi har også måttet utsette flere tiltak, programmer vi fikk lisens for til i fjor har måttet vente, og ferdigproduserte dramasatsinger ligger på vent. Dette må vi få i gang igjen, og det tåler ikke å vente enda et år, forklarer Bjerkaas.

Les også: Før det braker løs

Uaktuelt for EBU

Årets Eurovision Song Contest har et budsjett på 211 millioner, der 70 millioner av dette skal dekkes av billettinntekter og andre inntekter.

Til Aftenposten sier EBUs sjefprodusent Svante Stockselius at NRK ikke kan regne med noen ekstra støtte fra dem hvis Norge skulle vinne på nytt i år.

– Nei, vi har ikke noe reservefond, så det er ikke aktuelt, sier Stockselius.

Les også: I fengsel for dronningen