Norsk sang vant Melodifestivalen

Robin Stjernberg vant svenskenes Grand Prix, og skal representere Sverige i Eurovision på hjemmebane med en sang skrevet av en nordmann.

Robin Stjernberg vant lørdag den svenske Melodifestivalen med "You"

Robin Stjernberg vant lørdag den svenske Melodifestivalen med sangen 'You', som er skrevet av norske Joakim Harestad Haukaas.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / NTB scanpix

– Jeg har aldri vært med på noe slikt og jeg vet f''n ikke om dette lar seg toppe, sa en delvis sjokkert Robin Stjernberg til SVT lørdag kveld etter at seieren var et faktum.

Stjernberg kom seg til finalen via andre sjansen, der han blant annet slo ut norske Tone Damli Aaberge. Lørdag kveld gikk han han helt til topps, noe ingen fra andre sjansen har gjort før. Han slo blant annet ut forhåndsfavoritten Yohio, som var bookmakernes favoritt.

Se vinnerintervju med Robin Stjernberg: (NB. Virker ikke i mobilversjon.)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Se Robin Stjernberg framføre vinnersangen «You»: (NB. Virker ikke i mobilversjon.)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Norske Joakim: – Helt ubeskrivelig

Sangen Stjernberg vant med, «You», er skrevet av norske Joakim Harestad Haukaas, sammen med svenske Linnea Deb og Joy Deb.

– Det er helt ubeskrivelig fantastisk å få den anerkjennelsen, sier en overlykkelig Haukaas til VG, som var like overrasket som Stjernberg.

2U er en duo bestående av Charlot (10) og Joakim (11) fra Stavanger.

I 2003 vant Joakim (den gang 11 år) MGP junior sammen med Charlot i gruppa 2U.

Foto: NRK

Samme Joakim var med å vinne MGP junior i 2003 med sangen «Sinnsykt gal forelsket», og nå skal han altså være med og representere svenskene i Eurovision på hjemmebane i mai. Selv bor han til vanlig i Stockholm og har lagt valgt penn framfor mikrofon når det gjelder videre musikkarriere.

Når Eurovision går av stabelen i Malmø i mai, skal Stjernberg og Haukaas konkurrere mot Margaret Berger og artister fra 39 land. Se hvilke andre lands bidrag som allerede er klare: ESC-artistene 2013