NRK Meny
Normal

Norske jurymedlemmer bestemmer dansk vinnerlåt

Danskene går nye veier for suksess i Melodi Grand Prix. Alexander Rybak, Bjørn Johan Muri, Venke Knutson, Omer Bhatti og Kjell Petter Askersrud sitter i en norsk jury som skal være med å velge vinnerlåt.

Alexander Rybak, Omer Bhatti, Bjørn Johan Muri og Venke Knutson

Alexander Rybak, Omer Bhatti, Bjørn Johan Muri og Venke Knutson skal hjelpe danskene med MGP.

Foto: NRK/Scanpix

Fire land. Fire juryer. Alle tidligere vinnere. Danmark ønsker å nå toppen med utradisjonelle tiltak før den nasjonale finalen.

Alexander Rybak fronter den norske juryen som også består av Bjørn-Johan Muri, Venke Knutson, Omer Bhatti og Kjell Petter Askersrud, skriver DR.dk.

– Vi er jo en gjeng nordmenn som skal bestemme. Så danskene bør være sikre på at vi velger den sangen som vinner våre hjerter, sier Rybak til DR.dk.

Rybak synes det er en god idé å bruke utenlandske juryer. Han sier at han kommer til å vurdere melodien, og dens evne til å fortelle en historie.

– Og melodien må selvfølgelig være god, sier han.

2009-vinneren skal også fremføre en ny låt, en Melodi Grand Prix-medley, under den danske finalen.

  • Se video av Alexander Rybak i København her

Alexander Rybak i København før den danske finalen.

Fire vinnerland

Danskene, som sist vant den internasjonale finalen i 2000 med Olsen Brothers «Fly on the wings of love», håper utenlandsk hjelp skal gi dem en høyere plassering i år enn fjorårets femteplass..

De fire juryene er satt sammen av dyktige musikkfolk fra de fire siste vinnerlandene; Russland, Tyskland, Aserbajdsjan og Norge. Fjorårsvinnerne fra Aserbajdsjan, Nikki og Ell, fronter den aserbajdsjanske juryen.

Sammen med den danske juryen og seerne, skal de bestemme hvilken låt som skal representere Danmark i den internasjonale finalen i Aserbajdsjan 26. mai.

  • Av 9 bidrag velger juryene og seerne 3 finalister
  • Seernes stemmer teller 50 prosent
  • De fem juryenes stemmer teller 10 prosent hver

– Skal følge magefølelsen

Jurymedlem Bjørn-Johan Muri, som fikk fjerdeplass i den norske finalen i 2010, skal denne uken høre på de danske bidragene.

– Jeg takket ja fordi det høres ålreit ut. Og så er det andre hyggelig folk med i juryen, sier han til NRK.no,

Han er spent på de danske låtene, og gleder seg til å finne hvilke han liker og ikke liker.

– Jeg kommer til å følge magefølelsen min, sier han.