Norsk catfight i ESC-finalen?

Etter at den norske låtskriveren Hanne Sørvaag gikk av med seieren i den tyske finalen, ligger det an til en skikkelig norsk catfight i Beograd i mai: Mira Craig og Maria Haukaas Storeng vs Hanne Sørvaag og jentegruppa No Angels!

Hanne Sørvaag, Maria Craig og Maria Haukaas Storeng
Foto: Lise Åserud / Cornelius Poppe / Scanpix

Tysklands desidert største jenteband No Angels vant den tyske finalen med låta ”Disappear”, skrevet av blant andre Hanne Sørvaag fra Stavanger. Dermed er Norge garantert representert i den internasjonale finalen i mai.

Se den offisielle videoen: "Disappear" med No Angels

Gruppa No Angels

Tysklands MGP-finalister: No Angels

Foto: LIONEL CIRONNEAU / AP

Gode sjanser

Hanne, som i 2006 kom på andreplass (!) på Billboardlista med Katherine McPhees ”My Destiny”, er selvfølgelig godt fornøyd med seieren i Tyskland og de mulighetene som dette kan gi:

- Det er utrolig overraskende å vinne! Egentlig var vi godt fornøyde med å være representert i finalen, men å vinne hele greia er helt fantastisk!, sier den blide jenta fra Rogaland.

Hanne Sørvaag

En norsk låtskriver med suksess: Hanne Sørvaag

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Mads Rogde, artistansvarlig for norsk MGP, har fulgt nøye med på Hannes deltagelse i Tyskland og mener hun har en god sjanse til å nå høyt opp:

- Hannes låt er helt klart en av de beste tyske låtene på mange år. Det er det mange i Tyskland som også mener, så jeg føler meg slett ikke sjåvinistisk på Hannes vegne når jeg mener dette!

Direktekvalifisert

Tyskland er direktekvalifisert til finalen, så i motsetning til Norge må ikke Hanne lide seg gjennom en semifinale for å gå helt til topps, en kjensgjerning som hun vet å sette pris på:

- Jeg håper jo selvsagt at Mira og Maria skal klare å komme seg til finalen, og mener også de har en god sjanse til å nå dit. Mira har laget en sterk låt, og Maria har alltid vært en stjerne. Vi kjenner hverandre godt, og hun blir en tøff konkurrent hvis de kommer til finalen.

PS: Den tyske jentegruppa No Angels’ tilknytning til Norge stopper ikke her, for etter fjorårets norske finale, gjorde bandet en meget respektabel cover av Trine Reins Grand Prix-bidrag ”Maybe”.