Norsk-amerikansk kvartett i MGP

De kommer fra Spin Doctors, Baba Nation, The Getaway People og Trang fødsel. Sammen danner de stjernekvartetten The Canoes og stiller opp i Melodi Grand Prix.

The Canoes

Den norsk-amerikanske gruppen The Canoes består av medlemmer fra fire suksessrike band, og er klar for MGP 2012.

Foto: Øyvind Svele

Per Sundnes har tidligere uttalt til NRK.no at geografien kjenner ingen grenser i neste års MGP-konkurranse. Et av bevisene på det får man med deltakelsen til den nystartede, norsk-amerikanske gruppen The Canoes!

Rakettstart for bandet

Firkløveret består av Hans Petter Aaserud fra Trang fødsel, Erik Røe fra Baba Nation, Arne Hovda fra The Getaway People, og sist ikke minst, amerikanske Chris Barron fra Spin Doctors. Alle har de vært stjerner i en årrekke, og de forener nå kreftene i MGP.

– Det er et eventyr, vi hadde aldri trodd i vår villeste fantasi at vi skulle være med på dette, sier Arne Hovda.

Bandet er nyopprettet, og MGP blir ifølge Hovda en ordentlig rakettstart.

- Det føles som vi kjører fra 0-100 på et halvt sekund! Vi gleder oss stort.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Låtverksted

Arne Hovda gleder seg stort til å delta i MGP sammen med bandkollegaene. Her sammen med låtskriver og artist Hanne Sørvaag.

Foto: Tom Edvindsen / NRK

Uvitende om MGP

Arne Hovda og Hans Petter Aaserud har deltatt som låtskrivere i MGP tidligere, i 2010 skrev de låten som Heine Totland fremførte. Men ikke alle medlemmene har god innsikt i hva Melodi Grand Prix er for noe.

Amerikanske Chris Barron, vokalist i gruppen Spin Doctors og tidligere MTV-superstjerne, var totalt uvitende om konkurransen, da ideen om deltakelse ble luftet første gang i september. Men nå syns han det er stor stas å være med.

– Jeg har jo forstått hvilken stor greie dette er i Europa, og det er kult å få bli en del av det.

Han synes også det er viktig at man konkurrerer med nyskrevet materiale, i motsetning til konkurranser som Idol.

– Som låtskriver tiltaler det med at det er en låtkonkurranse, og at det dreier seg om originalmusikk, det gir konkurransen mer kredibilitet, sier Barron.

Se også: Spin Doctors er særlig kjent for monsterhiten «2 Princes», se videoen her

Kanotur ga bandnavnet

Bandets navn har en original forhistorie, og ble til da de fire var sammen på hytteferie og ute på en liten kanotur sammen. Da de kom tilbake til hytta og så kanoen som lå ved vannkanten fra terrassen, oppsto ideen om at de skulle starte et band. Og bandnavnet burde jo selvfølgelig være The Canoes!

De har ledd mye av bandnavnet i ettertid, og sier at det ligger mye humor og ironi bak navnevalget. The Canoes markerer dessuten at de fire herrene har gått over i en ny fase av livet:

– Vi har alle vært suksessfulle og levd Rock’n’Roll-livet med fine damer, nå er vi i 40-åra, etablerte og voksne. Men det skal ikke stå på humor og tøys av den grunn, sier Chris Barron med tydelig glimt i øyet.

Les også: Yaseen og Julie Maria, kjent fra TV-serien AF1, ble overrasket av Per Sundnes og deltar også i MGP 2012

Brytekamp som inspirasjon

Humor har også vært inspirasjon for låten de deltar med i MGP, «It Seemed Like a Good Idea At The Time». Arnes brytekamp på nachspiel med en høyvokst fyr på 130 kilo (som Arne vant) blir nevnt i de første tekstlinjene, og for øvrig handler teksten om alt det rare og tøysete man gjør i løpet av livet.

Og det skal heller ikke stå på humoristiske og tøysete dagdrømmer for gutta:

– Vi ønsker at Kronprins Haakon skal gjøre oss den ære og døpe oss til The Royal Canoes!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Trang Fødsel

De travle kalenderne til gutta i The Canoes fører til mange morsomme møteplasser, ifølge Hans Petter Aaserud (her sammen med bandet Trang fødsel).

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Geografiske utfordringer

Bandmedlemmenes travle kalender hver for seg og den geografiske spredningen dem imellom byr på noen reelle utfordringer. Men logistikken fører også til mye humor og høyinteressante møteplasser.

– Logistikken er helt absurd. De siste gangene har vi møttes i Buckinghamshire, på Svalbard og i diverse hytter på vestlandet, forteller Hans Petter Aaserud leende.

Og utfordringene blir ikke mindre, når Barron gifter seg like rundt MGP-finalen neste år. Arne Hovda og Erik Røe skal være såkalte «groomsmen» og stå oppe ved alteret når bandkollegaen gifter seg.

Men før den tid står alle fire side om side i delfinalen av Melodi Grand Prix

Les også: Les om de andre deltakerne i MGP 2012 her