Norge tildelt plass i andre semi-finale

Etter en trekning i Stockholm rådhus, ble det bestemt at Norge skal konkurrere i semi-finale 2 i Eurovision Song Contest. Dog uten stemmehjelp fra «söta bror», vertslandet Sverige.

Norge blir trukket semi-finale 2

Norge får plass i semi-finale 2-

Foto: Skjermdump: SVT.se

Full liste ESC 2016

Her er oversikten over hvilke land som skal delta i hvilken semi-finale.

Foto: SVT

Mandag morgen ble det trukket hvilken semi-finale de 37 delfinalistene skal delta i når årets Eurovision Song Contest går av stabelen i mai. Norge skal for femte året på rad delta i semi-finale 2, sammen med Danmark som eneste skandinaviske konkurrent. Begge land skal i ilden i den andre halvdelen av showet. Den endelige rekkefølgen bestemmer SVT, når alle land er klar med sin låt.

MGP-entusiasten Anders Tangen mener at Norges trekning er grei nok.
– Norge skulle gjerne vært i selskap med Finland og Island, også er det en liten ulempe at det er et ekstra land med i andre semi-finale. Men det regnes som en fordel å opptre sent i semi-finalen, så vi kan si at dette er greit nok, sier Anders til NRK.

På forhånd har alle semi-finalistene blitt fordelt i seks forskjellige deler basert på stemmehistorikken i Eurovision. Dette er for å få et mer rettferdig resultat, og for å unngå nabostemmegivningen som nok de fleste av oss nordmenn er skyldig i.

Finalister stemmeinformasjon trekk ESC 2016

De store 5 og Sverige fikk fordelt hver sin semi-finale som man skulle stemme i.

Foto: Skjermdump: SVT.se

I tillegg til å fordele 37 land til hver sin semi-finale, så skulle det også bli trukket om i hvilken semi-finale «de store fem» og Sverige skulle stemme i. Her ble det slik at Italia, Storbritania og Tyskland skal komme med sine stemmer i Norges semi-finale.

Logo og slagord offentliggjort

Eurovision 2016 Come together
Foto: SVT

Tidligere på dagen, offentliggjorde SVT endelig sitt visuelle uttrykk av årets Eurovision Song Contest. Logoen og slagordet «Come Together» baserer seg på tilhørighet og en samlet kraft. – Vi ville få med oss den fine grunnideen Eurovision hviler på. Den var viktig da og den er viktig nå, sier kommunikasjonssjef for SVT, Lotta Loosme.

Norge deltar i semi-finale 2 av Eurovision Song Contest 2016. Årets konkurranse finner sted i Globen Arena i Stockholm, 10. mai, 12. mai og 14. mai 2016.