NRK Meny
Normal

Norge topper bettingen – allerede før finalen!

Internasjonale bookmakere holder Norge som favoritt til å vinne årets internasjonale finale i Melodi Grand Prix, og det allerede før vi har bestemt hvilken artist som skal representere oss.

Eurovision-odds

Norge ligger øverst på tabellen over hvem bookmakerne har mest troen på i Eurovision Song Contest 2014.

Foto: Skjermdump: http://www.oddschecker.com/

Satser du 100 kroner på at Norge vinner finalen i Eurovision Song Contest i København i mai, får du 175 kroner tilbake. Det er mindre enn om du tipper på noen av de 36 andre deltakerlandene.

– Dette er veldig lovende, sier president i den norske Grand Prix-klubben, Morten Thomassen.

– Vi lå øverst på bettingen allerede før bookmakerne hadde hørt noen av de norske låtene live, det er uvanlig.

Morten Thomassen

Morten Thomassen er president for den norske GP-klubben.

Foto: Christian Wiik Gjerde / NRK

Thomassen tror 10. mai, dagen da den store finalen går av stabelen, kan bli en spennende dag for oss nordmenn. Det har nemlig kun skjedd to ganger tidligere at et land har toppet bettinglistene allerede før de har bestemt hvilken artist som skal representere landet i den internasjonale finalen.

Første gang det skjedde var med Alexander Rybak i 2009 og så med svenske Loreen i 2012. Begge endte med seier i konkurransen.

Likevel mener Thomassen det er for tidlig å begynne og snakke om Norge i 2015 ennå.

– Jeg syns det er litt overivrig, selv om det jo er veldig gøy. Bookmakerne har tatt feil før, så det lønner seg å ha litt is i magen.

Norge har et godt rykte internasjonalt

Thomassen tror en av grunnene til at Norge leder bettingen er at vi har et godt rykte og er kjent for å sende bra låter til de internasjonale finalene.

– De som lager disse listene har god peiling. I tillegg ser de nok litt på hvordan Norge har gjort det resultatmessig de siste årene. De vet at Norge er et land som bruker mye tid og energi på å velge bra låter til en nasjonal finale.

– Vi har nok litt goodwill fra bookmakerne fordi de vet at vi går inn for saken, tror han.

Alexander Rybak, MGP 2009

Alexander Rybak vant den internasjonale finalen i Moskva i 2009. Han var storfavoritt til å vinne lenge før han hadde vunnet den norske finalen. Det samme skjedde med Loreen i 2012.

Foto: Pontus Lundahl / Scanpix

– Ingen Rybak

Fortsatt er det rundt ti land som ikke har bestemt eller offentliggjort hvilken artist de vil sende til København i mai. Mandag 17. mars går fristen ut, da må alle deltakerland levere inn sitt bidrag. Thomassen tror Norge vil hevde seg i toppen, men er likevel avventende.

– Ingen av årets norske låter er en like åpenbar vinner som det Rybak var, mener han.

Han tror ikke konkurransen er avgjort i Norge helt ennå.

– Bookmakerne har Carl Espen som favoritt. Men jeg mener fortsatt konkurransen er åpen i Norge. Ingen av de ni finalistene har overbevist meg totalt på scenen. Dermed blir det spennende å se om noen har wow-faktoren under sendingen på lørdag, avslutter han.

Finalen i Melodi Grand Prix ser du direkte på NRK1 lørdag klokken 19:55.

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold