Nicholas Carlie

Nicholas Carlie er best kjent som programleder for Topp20 på NRK1 - og som Julemorgen-vert. Han er også en meget habil vokalist, og deltar i MGP for første gang.

Nicholas Carlie
Foto: Fredrik Arff / Dinamo / NRK / NRK

Hør Colliding


Nicholas Carlie
vant oppdraget som programleder i Topp20 etter en knallhard audition i 2002.

Norges første folkevalgte programleder

Nicholas Carlie
Foto: Fredrik Arff / Dinamo / NRK

Høsten 2007 overlot han stafettpinnen til en ny folkevalgt programleder. I 2006 og 2007 ledet han Julemorgen-sendingene på NRK. 

Parallelt med NRK-jobbingen har Nic opprettholdt sine musiker-ambisjoner. Han har gjestet Beat for Beat ved flere anledninger, og der har seerne fått utsøkte smakebiter på hans vokale prestasjonsnivå. Videre prøvesang han for reality-serien om å bli ny INXS-vokalist, men avslo tilbudet om å bli med i selve serien. Høsten 2007 fikk han 3. plass i TV3s "Sangstjerner".

Nic er fast og ivrig MGP-tilskuer, og i år opptrer han som MGP-artist for aller første gang. Han drømmer om å kunne være programleder for den norske finalen i Oslo Spektrum og skulle han vinne årets, er han fast bestemt på å mase seg til Per Sundnes stilling.

"Colliding"

Låta er skrevet av Per Kristian "PK" Ottetstad (tekst) og Nate Campany (melodi).

PK Ottestad er også kjent under artistnavnet Boots. Han startet sin karriere i boybandet 2Brave, og var senere med i gruppa "The Getaway People" som fikk platekontrakt i USA og ga ut to album, i 1998 og 2000. I 2004 ga han ut sitt første soloalbum, "Ottestad".

Han bor nå i Willamsburg i New York, og har markert seg som låtskriver, blant annet har han skrevet suksesslåta "Come Undone" for Robbie Williams. I tillegg har han skrevet for artister som Tim McGraw, Backstreet Boys, The Click Five og Teddy Geiger.

PK Ottestad har deltatt i MGP tidligere, den gang sammen med David Eriksen. De skrev den norske vinnerlåta fra 1998, "All I Ever Wanted Was You" med Lars Fredriksen.

Nate Campany er en New York-basert låtskriver fra Ohio. Han har bl.a. skrevet låter for Backstreet Boys, The Click Five, Teddy Geiger og Idol-vinner Kjartan Salvesen.