Hopp til innhold

Nå vil danskene gjenskape dette

– Vi har latt oss inspirere av måten Norge involverte seerne på, forklarer DRs showsjef for Eurovision Song Contest i Danmark. Nå vil han ha seerne med på å bestemme pauseshowet til verdens største musikkonkurranse gjennom sosiale medier.

Pauseunderholdningen i ESC 2010
Foto: NRK

I mai er det danskenes tur til å arrangere Eurovision Song Contest. Danmarks Radio (DR) er i full gang med planleggingen av TV-sendingen som til sammen når ut til rundt 180 millioner mennesker i mer enn 40 land.

Men de skal ikke gjøre dette alene. Nå ber de nemlig publikum om hjelp.

– Vi tror det finnes en masse kreative krefter ute blant seerne i hele Europa, og vi vil gjerne at disse kommer til orde. Derfor oppfordrer vi alle som har ideer, holdninger og meninger til hvordan numrene i showet skal se ut til å komme med sine forslag, forklarer Jan Lagermand Lundme, DRs showsjef for Eurovision Song Contest (ESC).

Rørt av «Glow»

Showsjefen sier han har hentet inspirasjon til ideen fra Norge.

– En av de actene jeg har blitt mest rørt av er fra Eurovision i Oslo i 2010, der hele Europa danset sammen i en flashmob. Tanken om å involvere seerne på den måten er fascinerende og en kjempeinspirasjon for oss, sier Lagermand Lundme.

Under pausenummeret i 2010 ble det vist bilder fra TV-stuer rundt i hele Europa. I tillegg bidro mennesker i dansende flash mober fra en rekke Europeiske byer.

VIDEO: Se pauseunderholdningen fra ESC 2010 her

#MyEurovisionIdea

B&W-hallerne på Refshaleøen

B&W-hallerne på Refshaleøen blir arena når verdens største musikkonkurranse skal arrangeres i København neste år.

Foto: Lone Kröning Mogensen / DR

Idemyldringen til neste års pauseunderholdning skal skje gjennom sosiale medier. DR oppfordrer publikum rundt i Europa til å komme med forslag via hashtagen #MyEurovisionIdea.

I tiden frem til den 31. januar ønsker DR at publikum kommer med forslag til hvordan pausenumrene skal være via tekst eller bilder på Facebook, Twitter og Instagram. De lanserer også nettstedet JoinUs.dk i dag, der de grundigere forklarer hvordan publikum kan delta.

Målet er å skape samhold på tvers av landegrenser gjennom musikk. Redaksjonen ønsker alle ideer velkommen.

– Det kan være alt mellom himmel og jord. Et forslag om fantastiske kostymer eller en vanvittig scenografi. Det kan være en artist som gjør noe helt spesielt eller et gjensyn med nye eller gamle Eurovision-stjerner. Vi ønsker store og små ideer som vi kan sette sammen til tidenes pausenummer. Sier Lagermand Lundme til dr.dk.

– Ingen enkel prosess

Etter å ha samlet inn alle ideene, vil danskene så prøve å sette det hele sammen til tre pauseshow på rundt fire minutter hver.

– Det enkleste for oss ville vært å selv finne på all underholdningen, det blir slett ingen enkel prosess å sortere de mange ideene. Men vi ønsker å lytte til Europa og å utnytte den energien som oppstår når folk samles om Eurovision på sosiale medier. Kom igjen og utfordr oss, oppfordrer dansken.

Eurovision Song Contest arrangeres i København den 6, 8, og 10. mai 2014.