Agnete: – Jeg klarer ikke å skjønne det

Lørdag kveld utklasset Nessebyjenta Agnete Johnsen (21) konkurrentene i Melodi Grand Prix finalen med låten «Icebreaker». Da hun våknet i morges skjønte hun ikke helt hva som hadde skjedd.

Bilde av Agnete Johnsen med hvit kjole og svart bakgrunn

GIR ALT FOR Å VINNE: Agnete Johnsen forteller at hun vil gjøre alt for å vinne ESC-finalen i Stockholm. Selv om det ennå ikke har gått helt opp for henne at hun nettopp har vunnet den norske MGP-finalen.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Agnete johnsen foran operaen i Oslo

TRØTT OG GLAD: Agnete Johnsen dagen derpå foran Operaen i Oslo.

Foto: Privat

Hun sitter på hotellrommet i Oslo, en smule trøtt etter gårsdagens store konkurranse. Det ble en lang natt, med få timer på øyet, og det faktum at hun selv skal representere Norge i Eurovision Song Contest virker fremdeles litt virkelighetsfjernt.

– Folk sier jeg har vunnet MGP, men jeg klarer ikke å skjønne det. Det har ikke helt sunket inn hva som har skjedd. Men jeg har en god følelse i kroppen, sier Agnete Johnsen på telefon til NRK.

Nå lover artisten å gi alt for å vinne ESC-finalen i Stockholm i mai.

– Jeg går inn for å vinne finalen. Selvfølgelig!

Agnete utklasset de andre gullfinalistene i årets MGP-finale. – Dette er helt sjukt!

Bryr seg særlig om responsen fra én person

Da stemmene ble lest opp ble det tidlig klart at finnmarkingen kom til gå av med seieren i årets Melodi Grand Prix. Totalt fikk hun 166 728 stemmer. Kort tid etter at årets MGP-låter ble sluppet, var et samlet pressekorps raskt ute med å peke på Agnete som forhåndsfavoritt, og trakk fram hennes vinnerskalle som en avgjørende faktor.

21-åringen har fått mange positive tilbakemeldinger på de få timene hun har vært årets MGP-vinner.

– Folk sier at det er en kul og annerledes sang, og at det er stor stas at det er jeg som skal representere Norge.

For Agnete, som både kan se tilbake på seire i MGPjr, «Skal vi danse», og andreplasser i MGP 2011 og Stjernekamp, er det spesielt én person hun setter ekstra pris på skryt fra. Nemlig venninna Malin Elisabeth Olsen (20), personen som låten «Icebreaker» handler om.

– At hun er så stolt og fornøyd betyr veldig mye for meg.

Agnete synger vinnerlåten «Icebreaker». I mai skal hun representere Norge i Eurovision Song Contest i Stockholm.

Vil skrive mer

Snart begynner forberedelsene til den store Eurovision Song Contest.

Foreløpig har ikke Agnete Johnsen rukket å tenke så mye på tiden framover, men hun har lyst til å gå i studio før kampen om en plass i ESC-finalen starter.

– Jeg har veldig lyst til å skrive musikk og komme meg i studio. Foreløpig er det singler som gjelder, men kanskje kommer det ut en plate etter hvert.

Under den norske finalen hadde 21-åringen på seg en todelt kjole, kjøpt i en butikk i Oslo, og redesignet av NRK-stylisten Susanne Hoftun. Fokus på antrekk og sceneshow kommer neppe til å bli noe mindre når Agnete Johnsen pakker kofferten for å dra til Stockholm.

– Jeg må prøve å toppe den fantastiske kjolen som jeg hadde på meg i går. Det blir uansett noe i samme stil: rent, pent, lyst og fint, og med kalde farger. Vi får se hva vi får til.

Agnete vant MGP
Foto: Rikke Askersrud / NRK