– Feelgoodlåt med masse rytmer

Hun er allerede en stor stjerne i Afrika. Nå håper Stella Mwangi (24) at det norske folk vil sette like stor pris på musikken hennes.

Video MGP 2011 delfinale Stella Mwangi

Klikk på bildet for å se intervju med Stella Mwangi.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Da Stella var 6 år gammel, viste foreldrene henne en video med en Tina Turner-konsert. Stella ble hekta, og husker at hun ønsket seg en identisk kjole som den Tina hadde. Da hun ble eldre dreide interessen over på hip hop, og allerede som 11-åring var hun aktiv i miljøet.

Å leve for musikk

Stella Mwangi, mgp 2011

Stella Mwangi deltar i Melodi Grand Prix 2011 med låten «Haba Haba».

Foto: Fredrik Arff / NRK

– Jeg er oppvokst med å høre på alt slags type musikk. Mine foreldre spilte alt fra reggae, afrikansk, gospel og country for oss. Etter hvert ble jeg og mine søsken påvirket av hip hop og dancehall. Det var derfor jeg valgte å kalle debutalbumet mitt «Living for music», for jeg har blitt inspirert av alle slags musikkstiler, sier Stella.

24-åringen, som for øvrig har varmet opp for Busta Rhymes og sunget for Nelson Mandela, ga ut «Living for music» i 2008, men hadde før det rukket å ha en håndfull store hits i flere afrikanske land, samt at sangene hennes har vært brukt i et stort antall filmer og tv-serier. I 2009 ble hun i nominert til årets nykommer under MTV Africa Music Awards, og i 2010 vant hun «Årets beste kvinnelige artist» under Øst-Afrikas Chaguo La Teeniez Awards.

Skriver om sin bakgrunn

Stella bodde sine første leveår i Kenya, men flyttet senere til Eidsvoll. Allerede som 8-åring skjønte hun at hun ville drive med musikk. Hun skriver musikken sin selv, og sier at hun blant annet inspireres av sin kenyanske bakgrunn. Melodien hun skal synge i MGP handler om hennes bestemors vise ord.

– Melodi Grand Prix er gøy, og «Haba haba» er en feelgood låt med masse rytmer. Jeg kommer til å stå på scenen med et stort smil, sier Stella.