Måtte overbevises av låtskriveren

Først etter at låtskriver Simone Larsen hadde tatt henne med på biltur og spilt sangen for henne, sa Noora Noor (31) ja til å stille i Melodi Grand Prix.

Video MGP 2011 delfinale Noora Noor

Klikk på bildet for å se intervju med Noora Noor.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Hun ble overbevist, og følte en tilhørighet til teksten, minnes Simone.

– «Gone With the Wind» handler om en kvinne som aldri gir opp håpet om at magiske ting skal skje, og det kommer til å bli en stor opplevelse for oss låtskriverne å se henne synge den, forteller Larsen.

Larsen har etter hvert blitt en veteran på å levere gode MGP-låter. I fjor stod hun for eksempel bak Bjørn Johan Muris «Yes Man».

Oppdaget av Stargate

Noora Noor, mgp 2011

Noora Noor deltar i Melodi Grand Prix 2011 med låten «Gone With the Wind».

Foto: Fredrik Arff / NRK

Noora Noor vokste opp med musikk som et bakteppe på Holmlia i Oslo. Dit kom hun sammen med familien fra De Forente Arabiske Emirater da hun var 8 år.

Hun kunne synge, og allerede som 15-åring signerte hun med et stort plateselskap og skulle bli popstjerne. Debutalbumet hennes ble produsert av Stargate, og kom ut i 1999. Da ble hun for alvor kjent for det norske folk.

Hun høster stadig glitrende kritikker for sine konserter, og i 2009 fikk hun terningkast seks for sitt tredje album. I tillegg vant hun Spellemannpris som beste kvinnelige artist.