Erfaren Grand Prix-debutant

Når Grethe Svensen (45) står på scenen i Skien, er det en av Norges mest rutinerte sangere som debuterer i Melodi Grand Prix.

Video MGP 2011 delfinale Grethe Svensen

Klikk på bildet for å se intervju med Grethe Svensen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Jeg har gode og nostalgiske barneminner knyttet til MGP, og jeg liker hvordan konkurransen har utviklet seg. Det gir meg en flott mulighet til å dele musikken med folket, sier Grethe Svensen.

Sju soloalbum

Grethe Svensen, mgp 2011
Foto: Fredrik Arff / NRK

Fra 1992 til i dag har Grethe Svensen gitt ut sju soloalbum, hvorav tre av dem har solgt til gull. I tillegg har hun gitt ut seks plater med Oslo Gospel Choir, som hun har vært medlem av i en årrekke. Det var imidlertid ikke sanger hun drømte om å bli som liten.

– Jeg ville bli turner. På høyt nivå, sier Svensen.

Likevel, det var sangen som fikk henne ut i verden. Allerede som 9-åring debuterte hun på en scene. Det var i Folkets hus i Sauda hvor hun sang «I en by er det ofte stor trafikk». Fra Folkets hus gikk veien via en talentkonkurranse hun vant, til Ten Sing og Oslo Gospel Choir.

Klar for MGP

Nå føler imidlertid den rutinerte artisten seg klar for Melodi Grand Prix.

Grethe spiller gitar, piano, melodika og blokkfløyte, og har skrevet sangen hun skal synge sammen med Tommy Berre og Simon Walker. Hun skriver helst om kontrastene i livet på godt og vondt, og beskriver melodien hun skal synge som en stemningsfull og drømmende sang med kraft og sjel.