Dansbar «tragedie» fra Bærum

Bandnavnet blir nesten et paradoks, for gruppa Girl Happy er inspirert av en av historiens mest tragiske kjærlighetshistorier i sin MGP-låt. Likevel håper de at publikummet vil danse.

Video MGP 2011 delfinale Girl Happy

Klikk på bildet for å se intervju med Girl Happy.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Sangen vi skal fremføre er inspirert av Shakespeares «Romeo og Julie», og handler om umulig kjærlighet mellom en jente og en robot, sier Tor Einar Krogtoft-Jensen.

Trommisen nevner Prince, The Beatles og Lady Gaga som sine største musikalske inspirasjonskilder, og beskriver musikken deres som dansbar pop.

Filmplakat

Girl Happy, mgp 2011

Girl Happy deltar i Melodi Grand Prix 2011 med låten «SOS».

Foto: Fredrik Arff / NRK

Sammen med vokalist Chistoffer Bergesen (31) er Tor Einar de opprinnelige medlemmene av Girl Happy. De møttes allerede da de gikk på ungdomsskolen, og har spilt sammen siden. Eskil Sundt-Hansen, Christian Engebretsen og Chrystalief har kommet til senere.

Bandnavn Girl Happy har de tatt etter en romantisk komedie med Elvis Presley i hovedrollen. Filmplakaten hang på veggen på den lokale baren de pleide å vanke da de var yngre. De likte navnet, men så filmen først senere.

Varmet opp for A-ha

Da A-ha skulle spille i Frognerparken i 2005 trengte de et oppvarmingsband, og gjennom de rette kontaktene falt valget på Girl Happy. De hadde aldri spilt for et publikum før. Fem år og mange konserter senere, er det fremdeles et av karrierens høydepunkt for gutta.

– Det var en stor opplevelse å varme opp i Frognerparken. Det var jo nesten hundre tusen mennesker der, minnes vokalist Christoffer.

Nå står Melodi Grand Prix for tur, og gutta håper de klarer å få publikum med seg også i Skien.

– Jeg husker at jeg fikk være oppe lenge når det var Melodi Grand Prix, og spesielt godt likte jeg Herreys’ «Gylna Skor». Jeg håper jeg klarer å ha passion og fokus på det jeg gjør på scenen, sier Christoffer.