MGP skaper trommistrøbbel for Norges mestselgende band

El Cuero kom så sent inn i Melodi Grand Prix at både trommisen og bassisten hadde lagt andre planer. Det skaper ringvirkninger i Rocke-Norge.

Håvard Takle Ohr

Trommis Håvard Takle Ohr er ettertraktet i rocke-Norge.

Foto: Steinar Suvatne / NRK

El Cueros deltakelse i Melodi Grand Prix skaper logistikkproblemer som brer om seg. Både trommisen og gitaristen i bandet er for tiden på turné med andre artister, men må nå gjøre om på planene for å få plass til kveldens MGP-opptreden.

– Vi skulle helt klart ønska vi kunne planlagt ting bedre. Dette lager jo litt krøll for mange andre, innrømmer Håvard Takle Ohr.

Når han ikke er opptatt med El Cuero, er Takle Ohr fast trommis for det kritikerroste rockebandet Oslo Ess. Bandet som for tiden topper VG-lista har nå måttet planlegge konserter uten sin faste leiesoldat.

Trommisen i Motorpsycho er backup

– Da forespørselen kom fra NRK om vil ville være med i Melodi Grand Prix hadde vi allerede hadde lagt planer med bi-prosjektene våre. Det er ikke alt vi kommer ut av nå, sier Takle Ohr.

Blant gutta i Oslo Ess er det ikke så populært at Takle Ohr prioriterer MGP fremfor turné.

– Det er klart at de helst vil jeg skal være med dem, ikke drive med lyd- og kostymeprøver i Melodi Grand Prix.

Men de har fått Kenneth Kapstad, trommis i Motorpsycho, til å tromme for meg mens jeg er her, forklarer Takle Ohr.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

El Cuero

El Cuero under første MGP-prøve i Folketeateret. I kveld er det alvor.

Foto: Steinar Suvatne / NRK

Konsertkabalen for Oslo Ess er ikke helt i mål av den grunn.

– Motorpsycho skal jo også gi ut plate nå, så Kapstad kan ikke hele tida han heller. Derfor må de ha en plan C for å erstatte plan B. Sånn er det når man vil leve av å spille rock n' roll i Norge i dag – man må ha flere prosjekter på samme gang.

Hør låten El Cuero deltar med i Melodi Grand Prix:

– Griseflaks at det ikke krasjer

Også El Cuero-gitarist Øyvind Blomstrøm har dobbelbooket seg. For å unngå å kansellere sine konserter med spellemannprisvinner Monica Heldal får han minimalt med tid på å forberede seg på MGP.

– Jeg kom tilbake til Oslo sent natt til i dag. Nå har jeg noen timer på å skru om i hodet. Det er rett og slett griseflaks at MGP ikke krasjet med noen av konsertene til Monica, sier han.

El Cuero

El Cuero: Tommy Reite, Brynjar Takle Ohr, Håvard Takle Ohr og Øyvind Blomstrøm

Foto: Steinar Suvatne / NRK

Turneen er for lengst utsolgt og består kun av Heldal og Øyvind Blomstrøm.

– Hva gjør du om El Cuero kommer videre til finalen neste lørdag, da?

– Tja, si det? Da kan det hende jeg må gjøre som Håvard og be Heldal finne en erstatter for meg en liten stund.

Nekter å la seg styre av TV-produsentene

Fordi bandet var skeptiske til konseptet, var El Cuero lenge usikre på om de ønsket å delta i MGP. Selv om de til slutt takket ja, er den skepsisen fremdeles til stede.

– Når vi får beskjed om å se i kamera her eller rocke litt ekstra der, sånn for kameras skyld, så lugger det litt i oss alle tror jeg. Da får jeg mest lyst til å gi blaffen i produsentene, sier Takle Ohr og fortsetter:

– Dette er rent instinkt fra vår side. Vi, eller i hvert fall jeg er ikke så glad i å lystre autoriteter, og er vant til en litt annen tankemåte. Men vi er veldig gira på Melodi Grand Prix, og glad for å få være med. Men vi må gjøre ting på vår måte.

Takle Ohr understreker at El Cuero skal være annerledes enn de 14 andre MGP-fremførelsene.

– Jeg har lyst til at folk skal våkne i sofaen når vi kommer på skjermen og tenke «så ikke jeg nettopp på Melodi Grand Prix? Har jeg skifta kanal, eller noe?»

– De fleste av vennene våre i andre band hadde nok en sunn skepsis til at vi skulle være med i MGP. Den tror jeg har minsket sakte, men sikkert, og når vi går på scenen på søndag håper jeg vi klarer å fjerne den helt, sier trommeslageren.

El Cuero går på scenen i Melodi Grand Prix, med både Håvard Takle Ohr og Øyvind Blomstrøm i besetningen, i kveld kl. 20.05 direkte på NRK1.