MGP-Knut fikk platekontrakt med Universal

– Denne typen mannlig talent ser man ikke så ofte i Norge, sier Lars Hustoft i Starbox Music, et underselskap av plateselskapet Universal.

Knut Kippersund Nesdal fremfører låten "Taste of You" i den andre delfinalen i Melodi Grand Prix 2014.

Se Knut Kippersun Nesdal opptre med låten «Taste of You» i lørdagens semifinale i Melodi Grand Prix.

Forrige helg sto Knut Kippersund Nesdal på scenen i Folketeateret i Oslo og fremførte låten «Taste of You» direkte på norsk TV. Det gjorde han med glans, og Knut endte opp med flest stemmer av de fem artistene som deltok i lørdagens semifinale.

Men det var ikke bare publikum som lot seg imponere over Hedmarkingen, også flere platesjefer fikk med seg opptredenen hans. De likte ham såpass godt at de ikke gadd å vente på resultatet fra morgendagens finale, de slo likegodt til og tilbød platekontrakt med en gang.

I dag kunne Knut signere platekontrakt med Starbox Recordings, som er en del av verden største plateselskap, Universal Music.

– Dette er veldig hyggelig. Jeg blir litt ydmyk og veldig spent, sier Knut Kippersund Nesdal.

– Det finnes folk som går hele livet og drømmer om en sånn sjanse. Nå har jeg plutselig opplevd veldig mye på kort tid, det er mye å ta inn over seg, men jeg prøver å ta et skritt tilbake og se det store perspektivet, sier han, som denne uken er fullt opptatt med prøver til lørdagens store MGP-finale.

– Et stort veivalg

Charlie, Knut Kippersund Nesdal, Christer Wulff og Oda Kvingedal Larsen

Charlie, Knut Kippersund Nesdal, Christer Wulff og Oda Kvingedal Larsen jubler etter å ha gått videre fra semifinalen forrige lørdag.

Foto: Tom Øverlie / NRK

Nesdal ble kastet inn i MGP-sirkuset ved juletider, da låtskrivere Magnus Hængsle og Jenny Moe var på utkikk etter en vokalist til låten «Taste of You», som de hadde meldt på til Melodi Grand Prix.

Dermed har mye skjedd veldig raskt for Nesdal, som til vanlig studerer ved Norges Musikkhøyskole.

– Dette var jo ikke noe jeg hadde tenkt på eller planlagt, og det er ikke bare lett. Ved å satse på en solokarriere innen popmusikken tar jeg et veivalg i karrieren; jeg jobber jo egentlig med andre band i tillegg. Dette betyr at jeg ikke får tid til å jobbe like mye med dem. Men så tenker jeg samtidig at dette er en sjanse til å lage den musikken som jeg har lyst til å lage, og til å jobbe med en masse dyktige folk. Det kan man jo ikke si nei til.

– Retroinspirert popmusikk

Nesdal sier han har fått mye støtte fra familie og venner de siste dagene, noe han setter stor pris på. Allerede på søndag skal han i møte med Universal for å legge planer videre og snakke mer om det musikalske uttrykket på musikken han nå skal lage.

– Jeg håper at jeg kan se meg tilbake om 20 år og fortsatt syns at den musikken jeg lager nå er bra, sier Knut.

Musikken Universal skal gi ut blir kommersiell popmusikk, forklarer han.

– Popmusikk er jo et utrolig vidt begrep. Jeg liker å ha et uttrykk som ikke er så definerbart. Men jeg har vokst opp med musikk fra 70- og 80-tallet, så musikken min er nok litt retroinspirert. jeg henter mye inspirasjon fra artister som Freddie Mercury, Michael Jackson og ikke minst David Bowie.

Sammenliknet med Kylie

Etter opptredenen i Folketeateret ble Knut sammenliknet med en rekke av de store 80-tallsgutta, noe han syns er gøy.

– Det var faktisk noen som sammenliknet meg med Kylie Minogue også! De la ut et bilde av meg og henne der vi faktisk liknet hverandre. Det var artig. Den androgyne mystikken syns jeg er litt spennende, forklarer Nesdal.

Nå er det først og fremst lørdagens finaleopptreden som står i fokus, men hans første single skal ut så fort som mulig.

– Knuts opptreden blåste huet av oss, han er veldig solid og utrolig bra. Et slikt mannlig talent ser man ikke så ofte, så vi bestemte oss for å signere ham, forklarer Hustoft i Starbox Music.

– Nå skal vi rett i studio og skrive låter, og så jobber vi single for single.

For dette er ikke bare et enkelt stunt, forsikrer Hustoft.

– Vi har langsiktige planer for Knut, så dette gleder vi oss veldig til, avslutter han