MGP-Karlsen varmer opp med ABBA

STOCKHOLM (NRK): MGP-generalen Jan Fredrik Karlsen har satt sine føtter på svensk jord, og varmet opp ESC-genene med en tur til ABBA-museum.

Mandag ankom MGPs musikkansvarlig Jan-Fredrik Karlsen Stockholm, for å heie frem Norge i Eurovision-konkurransen. Hans første stopp var å dra på ABBA-museum for å komme i den perfekte stemningen.

Mandag ankom MGPs musikkansvarlig Eurovision-byen Stockholm, for å heie frem Norge i konkurransen. Noe av det første som stod på agendaen var å dra på ABBA-museum, for å komme i den perfekte stemningen.

Jan Fredrik fant seg godt til rette, og hadde små, spontane intimkonserter takket være de interaktive mulighetene på museet.

– Nå føler jeg at jeg har kommet inn i Eurovision. Dette var en fantastisk start på de neste dagene. Jeg fikk til og med synge med ABBA, og det var gøy, sier han til NRK.no.

Første gang i ESC

JFK ABBA

Jan Fredrik Karlsen og Stig Karlsen poserer med ABBAs legendariske ESC-antrekk.

Foto: Jon Marius Hyttebakk / NRK

Som fersk MGP-general, er dette Jan Fredriks første erfaring med Eurovision Song Contest. Etter å ha fulgt med spent foran skjermen i mange år, skal han selv få oppleve sangkonkurransen. Han merket på stemningen allerede da han landet på flyplassen.

– Det er ordentlig hurrastemning. Det er store plakater som ønsker deg velkommen til Eurovision, og det er flagg på busser. Jeg elsker det. Dette har jeg gledet meg til, sier han.

Karlsen sier selv at han alltid har elsket store show som fanger mange mennesker, og er utrolig klar for å følge Agnete gjennom uken. Han har allerede en plan for hva som venter den neste tiden.

– Nå blir det å bygge opp stemningen til semi-finalen på torsdag og at vi tar oss videre til finalen. Så er det bare å vinne, også reise hjem igjen. Så er det bare å gjenta samme opplegg til neste år i Norge, ler Karlsen.