Lagde musikkvideo med landets beste synkronsvømmere

Denne uken slapp Knut Kippersund Nesdal og flere av de andre MGP-artistene musikkvideoer til årets låter. Se dem her!

Knut Kippersund Nesdal

Denne uken har Knut Kippersund Nesdal spilt inn musikkvideo med Oslo Synkron.

Foto: Jenny Moe

Onsdag denne uken ble de 15 låtene som deltar i årets Melodi Grand Prix offentliggjort. I den forbindelse har mange av artistene laget egne musikkvideoer. Blant dem er Knut Kippersund Nesdal.

I et basseng i Oslo sentrum spiller han inn musikkvideo til låten «Taste of You». Med seg har han fire av Norges beste synkronsvømmere.

– Det var en idé vi bare måtte gjennomføre, forklarer Nesdal.

– Noen sa «hva med synkronsvømmere, da? Kanskje det kunne vært noe». 30 sekunder senere var jeg på telefonen med Oslo Synkron.

Slik ble videoen til - se bildene:

Fra EM til MGP-video

Videoen er et dugnadsprosjekt. Crewet består utelukkende av venner og bekjente, og svømmebassenget tilhører bestemoren til Jenny Moe, som har skrevet låten sammen med Magnus Hængsle.

Moes bestemor stiller også med varm mat til dem alle, for «man kan jo ikke lage sånne musikkfilmgreier på en tom mage», forklarer hun.

– Synkronsvømmerne har deltatt i EM! De er de eneste som får betalt for å være her i kveld. Resten er ren og skjær goodwill, sier Nesdal.

– Hvorfor akkurat synkronsvømming?

– Jeg tror det kommer fra en enorm fasinasjon for sporten deres. Det er noe ukjent og eksotisk over det, folk flest forstår seg jo ikke på synkronsvømming.

Ingen bodyshots

At Nesdals video dermed består av ham selv, en mikrofon og fire lettkledde damer, er i følge artisten selv ikke et poeng.

– Det var ikke slik at vi satt og ville lage en video med en masse babes i bikini. Så dette er ingen unnskyldning for å få lettkledde damer på skjermen, altså.

Både jentene og Knut er enige om å unngå helfigurbilder i badedrakt - det er sporten, ikke kroppene, som skal stå i sentrum.

– Vi syntes synkronsvømming er skikkelig kult, og at det estetiske i sporten passet bra til låten vår.

– Det er viktig for oss å behandle sporten med verdighet, og ikke gjøre narr av dem eller noe sånt. De tar jo dette på alvor, og det skal vi også gjøre. Vi har nettopp hatt en veldig seriøs diskusjon om de skal få bruke badehette eller badestrikk i håret. De vant, og fikk bruke strikk.

72 timer etter at Nesdal tok kontakt med synkronsvømmerne for første gang, er de i full gang med videoinnspillingen.

– Vi er alle mektig imponert, og jeg håper de vil komme å se meg synge låta i Folketeateret, sier knut.

Slik ble resultatet, se Knut Kippersund Nesdals «Taste of You» her:

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Flere MGP-låtene har fått video

Blant årets MGP-låter er det ikke bare «Taste of You» som har fått sin egen musikkvideo. Mange av artistene har satset på nettopp dette i ukene før det offisielle låtslippet.

Under kan dere se de fire musikkvideoene som allerede er ute, og flere følger på de kommende dagene.

Moi - «Bensin»

Musikkvideoen til «Bensin» er regissert av Anja Mæland Måkestad, og gjenspeiler mystikken og temperaturen som ligger i Mois MGP-låt .

Linnea Dale - «High Hopes»
Linnea Dale har allerede fått mye oppmerksomhet for musikkvideoen til låta «High Hopes».

– Jeg og stylisten min lekte oss med forskjellige uttrykk, og endte opp med en lettkledd variant. Jeg er veldig glad i nakenhet og synes videoen har blitt veldig fin, sier artisten til Dagbladet.

Dina Misund - «Needs»
Dina Misunds låt «Needs» handler om samfunnets materialistiske jag, og også musikkvideoen, som er spilt inn i Trondheim, har dette som tydelig fokus.


Charlie - «Hit Me Up»

Charlies spilte inn musikkvideoen til «Hit Me Up» i LA, og fikk hjelp av Bieber-danser Carlena Britch og kanadiske Megan Trainer.

– Da Megan og Carlena danset alene slo det meg at «herregud, tenk hvor heldig jeg er. Disse har danset med Prince og Bieber og en masse store stjerner, nå danser de med meg!», sier Charlie.

Flere av de andre artistene skal også lansere musikkvideoer til låtene sine, følg med på sosiale medier og YouTube fremover.