MGP-artistene kupper VG-lista!

Hele seks av helgens åtte MGP-finalelåter er inne på VG-lista som offentliggjøres i dag. – Stor stas, sier prosjektleder Leif-Åge Reme.

Bjørn Johan Muri

Bjørn Johan Muri topper VG-lista denne uken.

Foto: Line Snekvik / NRK

Da Maria Haukaas Storeng for tre år siden kom inn på VG-lista etter å ha opptrådt i den norske MGP-finalen, gjorde man store øyne, for det var slett ikke vanlig at MGP-artister gjorde det så bra. Men ’that was then’, som Alexander Rybak synger. Nå er det nemlig helt andre tider.

På denne ukens VG-liste stammer hele seks av 20 låter fra helgens Melodi Grand Prix-finale, altså er det bare to av finalelåtene som ikke er representert blant ukens 20 mest solgte singler. De er riktignok ikke langt unna, Maria Haukaas Storengs ”Make My Day” ligger på 25-plass, og ”The Touch” av Maria Arredondo ligger på 35. plass.

Se finalen i reprise: MGP 2010: Finale fra Oslo Spektrum

Slik ser VG-listen ut i dag:

Alexander Stenerud

Alexander Stenerud ligger på 20. plass på VG-lista.

Foto: Øystein Sanne / NRK

Nr 1: Bjørn Johan Muri – “Yes Man”
Nr 2: Didrik Solli-Tangen – “My Heart Is Yours”
Nr 4: A1 – “Don’t Wanna Lose You Again”
Nr 5: Venke Knutson – “Jealous ‘Cause I Love You”
Nr 17: Keep of Kalessin – “The Dragontower”
Nr 20: Stenerud – “Give It To Me”

Ikke bare én vinnerlåt

- Dette er vel et uttrykk for at folk har likt sangene I årets Melodi Grand Prix, forteller prosjektleder Leif-Åge Reme.

Prosjektlederen syns det er gøy at så mange låter er inne på listen, og at fokuset ikke bare ligger på selve vinnerlåten.

- Det har lenge vært et ønske fra redaksjonens side at MGP skal handle om mer enn vinneren. Å delta skal være en positiv ting uavhengig av om man vinner eller ei, understreker han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Sammen med idolene

Robin Isaksen og Vegar Larsen fra Keep Of Kalessin

Robin Isaksen og Vegar Larsen fra Keep Of Kalessin er inne på 17. plass på VG-lista denne uken.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Didrik Solli-Tangen, som vant den norske finalen, har allerede solgt til gullplate, og syns dette er veldig gøy.

- Liveshowet til VG-lista er noe jeg fulgte med på som yngre, der man så alle de store artistene opptre. At folk spiller min låt på linje med dem er en bekreftelse på at låten er bra, og veldig, veldig gøy. Tusen takk til alle fans som har kjøpt platen, sier han.

Didrik syns det er gøy at så mange av MGP-låtene er inne på VG-lista.

- Det er veldig kult at Keep Of Kalessin er på 17-plass. Det hadde sikkert ikke skjedd om de ikke hadde vært med i MGP, mener han.

Les: Må punge ut etter Didriks seier

PS: Også på iTunes er MGP-artistene godt representert. Der ser listen slik ut: 1. Didrik Solli-Tangen, 2. Bjørn Johan Muri, 3. A1, 4. Venke Knutson, 14. Alexander Stenerud og 16. Keep Of Kalessin.