Marika Lejon

Den halvt tsjekkiske Marika Lejon har likegodt laget seg sin egen sjanger: "Gipsy-pop"!

Marika Lejon
Foto: Fredrik Arff/Dinamo

Hør låten: Marika Lejon - "Perfect sin"

Nett-TV: Se Marika Lejon på scenen i Alta


Den meget talentfulle Marika Lejon har alltid sunget og debuterte som 12-åring med en egenskrevet låt på Ungdommens Kulturmønstring. 16-år gammel ble hun kåret til beste vokalist i NM i Rock, og i 2003 deltok hun på by:Larm i Kristiansand som yngste deltaker - med eget materiale!

"Sigøyner-pop"

Marika Lejon
Foto: Fredrik Arff/Dinamo

I 2004 slapp hun singelen ”To Milan”, og hun var med i NRKs Kjempesjansen høsten 2006 med den egenkomponerte sigøynerfolkemelodi-låta ”My Heart”. Hun kaller selv sjangeren ”Gipsy-pop”.

- Jeg tror jeg ville blitt dypt ulykkelig om jeg ikke skulle fortsette med musikk - ingenting kan være bedre enn å være artist, mener den talentfulle unge artisten.

Allsidig jente

De siste tre årene har Marika gått på Universitetet i Oslo for å studere kjønn, feminisme og likestilling. Hun fullførte en bachelorgrad våren 2006, og tar nå fag omkring seksualitet og mannsforskning.

Marika elsker Grand Prix og deltar i konkurransen for første gang. Hun har vært en ivrig GP-tilhenger siden hun var liten og det skulle derfor være unødvendig å nevne at hun gleder seg veldig, veldig mye til å være med på det norske Grand Prix-sirkuset.

”Perfect Sin”

Låta ”Perfect Sin” er skrevet av svenske Adam Alvermark, og handler om en jente som ikke kan motstå fristelsen av å være sammen med en gutt. Jenta er helt forhekset av guttens magi – han er den perfekte synden.

Dette er første gang at Alvermark har fått bidra i Melodi Grand Prix.