Marianne Solberg

Gospelsopranen har sunget i Spektrum før - sist for Kongen!

Marianne Solberg
Foto: Fredrik Arff/Dinamo

Hør låten: Marianne Solberg - "Livets små stjerner"

Nett-TV: Se Marianne Solberg på scenen i Alta


Marianne har sunget fra barnsben av, både i barnekor, ungdomskor og gospelkor. Hun er nå også sopran i Oslo Gospel Choir, og var med på innspillingene av platene ”Salmeskatt” og ”Joy” i 2003. Hun har totalt fire plater og én konsert-DVD med koret.

- Jeg tok skrittet fullt ut i 2003, da jeg begynte å jobbe som fulltid som artist i Wallmans Salonger i Oslo.

Koret rundt

Etter at hun satset på sangstemmen, har hun bl.a. koret for Carola, Christian Ingebrigtsen, Marion Ravn, Venke Knutson, Margaret Berger, Espen Lind, Christer Sjögren og Jan Werner. I 2005 deltok hun dessuten som korist både på TV2s artistgalla, Spellemannsprisen og Hundreårsfesten i Oslo Spektrum.

- Jeg var dessuten med i Grand Prix i 2005. Husker ikke helt plasseringen, men frykter det ble delt sisteplass, nærmest mumler Marianne...

Marianne Solberg
Foto: Fredrik Arff/Dinamo

Sirkus Grand Prix

Foruten det noe lavmelte pratet om plasseringen i Melodi Grand Prix 2005, har Marianne aldri sendt inn flere bidrag til den norske finalen, men Grand Prix har likevel vært en årlig begivenhet for unge frøken Follestad.

- Grand Prix er et sirkus vi elsker. Jeg tror jeg har fått med meg de alle finalene de siste årene. Det holdt på å glippe i fjor, men jeg fikk heldigvis sett finalen i opptak på nettet!

”Livets små stjerner”

Kirsti Carr har skrevet og komponert låten ”Livets Små Stjerner”. Hun sier sangen handler om de små øyeblikk og gleder som er det viktigste i livet.

Etter å ha sendt inn 11 låter som ikke har kommet med, deltok Kirsti selv i Melodi Grand Prix i fjor. Det var faktisk også i Alta, og Kirsti kom til andresjansen med låten ”Misled”.

Carr har blant annet skrevet for Heidi Hauge, dansebandet JETZ. Selv ga hun ut plata ”Like A Tiger” 2005.