NRK Meny
Normal

Malin Schavenius

Etter å ha kommet sist i konkurransen i 2004, er Malin Schavenius sulten på GP-suksess!

Malin Schavenius
Foto: Fredrik Arff/ Dinamo

Hør låten: Malin Schavenius - "Under Stjernene"

Nett-TV: Se Malin Schavenius på scenen i Bodø

 

I 1991 fikk Malin tittelrollen i da musikalen Annie ble satt opp i Sarpsborg. 15 år senere hadde hun regien på samme stykke på samme sted!

Revansjesugen Bårdar-elev

Ellers har Malin hva man kan kalle en klassisk musikalbakgrunn: utdannet ved Bårdar, rolle i Trollmannen fra Oz på Det Norske Teateret, turné med Bettan og Jan Werner, flere sesonger på Wallmans Salonger i Oslo, musikalen ”SpaceVixens” og rollen som Miss Clark i Annie2 på Chateau Neuf.

Malin deltok i Melodi Grand Prix i 2004 med låta ”Sunshine”, skrevet av Michael Lundh, Quint Starkie og Anna Sahlin, men låten havnet dessverre helt til sist i konkurransen. Nå er hun tilbake for revansje!

Malin Schavenius
Foto: Fredrik Arff/ Dinamo

Carola über alles!

Malin har aldri selv sendt inn bidrag, men synes Grand Prix er stort. Særlig på grunn av Carola:

- Carola er mitt desidert største idol. Da jeg var liten ønsket jeg at hun skulle hoppe ut av kassettspilleren og bli storesøsteren min!

Utsetter artistlivet

Malin Schavenius synes det er helt fantastisk å være artist, og sier det er som å leve i en liten boble.

- Derfor er det godt og viktig å ha venner med andre yrker, så man møter den virkelige verden også.

Likevel sier hun er prisgitt for å kunne ha en jobb som sprer glede. Det nærmeste året har likevel Malin måttet stokke om noe om på planene, hun venter nemlig sitt første barn.

”Under Stjernene”

Låten handler om kjærlighet og framtidstro og at livet virkelig kan gå fra det mørke til det lyse - selv om det iblant ikke kjennes slik.

Thomas Thörnholm har jobbet som heltidsmusiker i 20 år, og både komponerer, produserer låter.

Danne Attlerud har vært med i Melodi Grand Prix to ganger tidligere (bl.a. "High" med Knut Anders Sørum), syv ganger i Melodifestivalen og én gang i Latvia.

Kurt "Kurre" Westling bidrar for første gang i Grand Prix, men har sendt inn tre bidrag i Sverige tidligere.

Låten er oversatt til norsk av Micke Løvdalen.

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold