Malin

Hun er tidenes yngste Spellemannsprisvinner og har sunget Norge til en 3.plass i MGPjr. Blir Baku neste sprang for Malin?

Malin Reitan

Malin fikk sitt gjennombrudd med seier i MGPjr i 2005. Vinner hun voksenutgaven syv år senere?

Foto: Ronny Danielsen

En 10-årig Malin sjarmerte hele Norge i senk tilbake i 2005, med sine glade toner om «Sommer og skolefri». Nå har trønderjenta blitt voksen, tatt på seg engelsk språkdrakt og er klar for et enda større publikum med poplåten «Crush»:

– Jeg har blitt eldre nå, jeg skjønner mer av gamet. Drømmen min blir oppfylt her og nå, det blir knall å opptre for et så stort publikum!

Suksessrik ungjente

Og Malin er i høyeste grad vant med suksess og med å ha grepet om sitt publikum. Hennes seks album har alle solgt til gull eller platina, og hun vant i 2009 Spellemannsprisen som tidenes yngste vinner.

Hennes juleturné 2011 ble tidlig utsolgt, og inkluderte tradisjonsfylte spillesteder som Oslo Konserthus, Grieghallen og Olavshallen. I 2008 fylte hun nettopp Olavshallen fem ganger, noe som er rekord!

Hederspris til Teigen

Men selv med en merittliste full av artistiske høydepunkter, er Malin ikke i tvil om hva som har vært det største for henne så langt. I 2009 delte hun nemlig ut hedersprisen til Jahn Teigen, og sang «Optimist» sammen med Inger Lise Rypdal og Maria Haukaas Mittet, noe hun aldri vil glemme. Nå er det på tide å forsøke å fylle Teigens sko i MGP-sammenheng, og Malin beskriver låten sin slik:

– En ekte kjærlighetssang, bare at den ikke er en ballade. Catchy gladpop på sitt beste, som gir meg lyst til å danse!

Ikke lenger barnestjerne

Og Malin har ingen problemer med å finne inspirasjon til å formidle den romantiske teksten. Hun er nemlig svært forelsket selv for tiden.. Malin syns det er viktig å få formidlet at hun ikke lenger er den purunge barnestjernen, men en tenåring som ser opp til Rihanna og andre internasjonale popstjerner.

Hun ønsker å markere den nye musikalske retningen i MGP, med sin moderne, engelskspråklige låt. Men selv om hun har tatt på seg engelsk språkdrakt og liker å synge på engelsk, er hun ikke overbegeistret for å snakke engelsk. Så en ting er hun klar på:

– Hvis jeg vinner og skal reise utenlands, da skal jeg ha med meg tolk, ler hun.

Låten hennes er skrevet og produsert av Beyond51, som også produserte Stellas vinnerlåt i fjorårets MGP. Vil Malin følge i Stellas fotspor? Den 28.januar i Larvik får vi første indikasjon på akkurat det!

Om låtskriverne

Produksjonsselskapet Beyond51 har eksistert siden 2008, og består av de fire dyktige herremenn Marcus Ulstad Nilsen, Andreas Sjo Engen, Kjetil Helgesen og Victor Forberg-Skogeng. De tre guttene er regjerende mestere i Melodi Grand Prix, med sin seier sammen med Stella Mwangi og låten Haba Haba i 2011. Låten vant den norske finalen overlegent og ble en dundrende suksess på norske hitlister og radiostasjoner.

Beyond 51 har denne gang alliert seg med Jesper Borgen hva miksing angår, og har tidligere jobbet med artister som A-Lee, Kesera (MGP 2009), Marcus Only og Robin&Bugge. Nå ønsker de å gjenta fjorårssuksessen og vinne MGP 2012 med Malin!

Låt: Crush
Artist: Malin
Komponist: Beyond51 (Marcus Ulstad Nilsen, Andreas Sjo Engen, Kjetil Helgesen)
Tekstforfatter: Beyond51 (Marcus Ulstad Nilsen, Andreas Sjo Engen, Kjetil Helgesen)