Madonnas ESC-opptreden kan ryke

TEL AVIV (NRK): Forhandlingene mellom vertskringkasteren, EBU og Madonnas team er fortsatt ikke i havn. Popikonet ble bekreftet som pauseunderholdning i april.

X01440

KAN RYKE: Popikonet Madonna ble annonsert som pauseunderholdning i Eurovision Song Contest. Nå kan det hende dette ikke blir noe av.

Foto: EDUARDO MUNOZ / Reuters

Det kunne Eurovision-sjef Jon Ola Sand melde på en pressekonferanse i Tel Aviv.

– Har vi ikke en kontrakt med Madonna denne uken, så får hun ikke stå på den scenen. Så enkelt er det, sier Sand.

Jon Ola Sand

NORSK ESC-SJEF: Jon Ola Sand

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Nyheten om at Madonna skulle opptre i Eurovision-finalen ble kjent tidlig i april, da vertskringkasteren bekreftet pauseunderholdningen i Jerusalem Post.

Prislappen på å få popikonet til Tel Aviv er på 1,3 millioner dollar, som skal ha blitt dekket av den lokale milliardæren Sylvan Adams.

Ifølge Times of Israel, skal Madonna etter planen lande i Israel med stort entourage på onsdag.

Den norske danseren Mona Berntsen, som har danset for blant andre Justin Bieber, Rihanna og Justin Timberlake, skal etter planen danse med Madonna. Det bekreftet hun på mandag via sitt management til fanbloggen ESC Norge.

Men grunnet uenigheter om senderettighetene til opptredenen, så kan det hende at pauseunderholdningen ikke blir noe av.

EBU krever nemlig at alle kringkastere skal ha alle rettigheter til sendingene. Sand legger også til at EBU aldri har bekreftet popikonet som en del av sendingen.

– Dessverre så har det vært flere rykter om dette, og noen har snakket på vegne av EBU uten tillatelse. Hun vil gjerne stå på scenen, og vi ønsker henne velkommen. Men da må vi ha kontrakten på plass.

X90045

FORHANDLER: Popikonet Madonna ble annonsert som pauseunderholdning i Eurovision Song Contest. Nå kan det hende dette ikke blir noe av.

Foto: Mario Anzuoni / Reuters

– Kaotisk

For ESC-fan og blogger Anders Tangen er det ikke et stort tap om det ikke blir noe av Madonna-nummeret.

– Jeg er Eurovison-fan, fordi jeg foretrekker europeisk pop framfor amerikansk. Men det virker jo særdeles uproft å ikke ha kontrakt, sier han.

Leder for MGP-klubben Morten Thomassen er enig.

– Dette viser jo bare hvilken kaotisk organisering det er i år, sier Thomassen.

Forrige gang en stor internasjonal stjerne gjestet Eurovision, var i 2016 da Justin Timberlake dukket opp og fremførte en potpurri av sine låter.

Ifølge Wiwibloggs, var det rykter om at Lady Gaga skulle fremføre på Eurovision-scenen året etter i Kiev. Dette ble avlyst, siden det ble for dyrt for produksjonen.