NRK Meny
Normal

Lene Alexandra

- Verden er full av muligheter, sier Lene Alexandra Øien om sin MGP-låt.

Lene Alexandra
Foto: Fredrik Arff / Dinamo / NRK

Hør Sillycone Valley  


14 år gammel gav Lene Alexandra opp sin musikkarriere i det den startet. Som deltaker i talentshowet Juniorsjansen (TV3), skal hun ha mistet motet av å høre på de andre deltakerne.

- Lenge drømt om MGP

Lene Alexandra
Foto: Fredrik Arff / Dinamo / NRK

Først i 2003 gjorde hun sitt første musikalske comeback med deltakelse i de innledende rundene i Idol (TV2). Etter dette valgte hun likevel å satse på en modellkarriere. Hun har deltatt i musikkvideoen til flere norske artister som Tungtvann og Gaute Ormåsen, og gjort magasincovere både her hjemme og internasjonalt.

Etter Idol var hun deltaker i Robinsonekspedisjonen (TV3), hvor hun møtte Christer Falch. Siden fikk hun jobb i hans plateselskap C+C, hvor hun jobbet med andre artister. I 2007 fikk hun selv platekontrakt og gav ut sin singelen "My Boobs are OK". Låten er blitt en hit både i Norge og i utlandet. Den er allerede gitt ut på 15 ulike samlecd’er. "My Boobs are OK" er skrevet av Ivar Winther, som også har laget Lenes MGP-bidrag.

"Sillycone Valley"

Melodi er ved Ivar Winther. Tekst er ved Ivar Winther og Kam An Leung.

Ivar Winther er musiker, låtskriver og produsent. Han har tidligere jobbet med artister som Folk & Røvere, Turboneger, Thulsa Doom, Kåre & the Cavemen og Black Debbath.

Under artistnavnet Snuten ga han i 2003 ut albumet "Welcome to the jungle". For dette vant han en Spellemann i 2004. For andre albumet "We are the future" fikk han i 2005 en Alarmpris.

I MGP deltar han med låta "Sillycone Valley", der Kam An Leung har bidratt tekstmessig. Låta er skrevet sommeren 2007. "Sillycone Valley" handler om at man kan forbedre kroppen ved hjelp av teknologi.