- Det er vanvittig. Dere er gale!

Rett etter klokken 15.30 søndag landet flyet med Lena Meyer-Landrut i Hannover i Tyskland. Og mottakelsen var en Eurovision Song Contest-vinner verdig.

– The Queen kommt! Dronningen kommer, jubler den tyske programlederen i det døra til Lufthansa-flyet åpner seg, og årets vinner viser seg for alle frammøtte.

Lena Meyer-Landrut som hadde en plastblomstkrans i tyske farger rundt hodet, var i supert humør. Med seg hadde hun Stefan Raab, som ledet det tyske Eurovision-programmet «Unser Star für Oslo» og i Eurovision-sammenheng kan sammenlignes med NRKs Per Sundnes.

Video Lena kommer hjem

Lena er tilbake i Tyskland. Se ankomsten her.

– Lena har fortjent det!

Lena ble møtt av ministerpresidenten for bundeslandet Niedersachsen, Christian Wulff, som hadde med seg en stor blomsterbukett. På spørsmål om det er vanlig at ministerpresidenten møter opp på flyplassen, svarte Wulff:

– Slik mottar vi presidenter, men jeg tenker at Lena har fortjent det! Hun var super i Oslo.

I enden av den røde løperen, stod det en politibil med megafon klar, slik at Lena skulle kunne få ytre noen ord til alle de fremmøtte.

– Dere er gale. Det regner, gå inn. Tusen, tusen takk. Det er vanvittig! Jeg er overveldet, og forsøker å nyte øyeblikket, men det er vanskelig fordi det bare stømmer på. Tusen takk!

Lena Meyer-Landrut

Lena Meyer-Landrut på flyplassen i Hannover.

Foto: CHRISTIAN CHARISIUS / Reuters

Stramt program

Plutselig var politibilen omringet av titalls pressefolk som alle ville ha sine bilder av Lena. Hvor kommer dere fra, det var jo sperret her, spurte en munter ARD-programleder.

Også Stefan Raab ville ha et bilde av seg og Lena midt i begivenhetens sentrum, og det bildet fikk han ministerpresident Wulff til å ta.

Etter at tysk presse hadde fått sine bilder, stod hele 11 limousiner klare til å ta Lena og hele hennes følge ned til rådhuset i Hannover, hvor hele 20.000 mennesker fulgte finalen kvelden før.

Og på spørsmål om man kanskje kunne få høre sangen en gang til, svarte Lena, at det helt sikkert kunne la seg gjøre.

I motsetning til Stefan Raab som hadde feiret og sunget seg gjennom natten, hadde Lena fått et par timers søvn på øyet og stemmen fortsatt i behold.

Lena Meyer-Landrut og Stefan Raab

Lena Meyer-Landrut er tilbake på tysk jord. Her sammen med mentoren Stefan Raab.

Foto: Maurizio Gambarini / DPA
Video Sett fra torget i Hannover - Lena vinner MGP

Se video fra Hannover lørdag kveld.