Hopp til innhold

Her er rekke­følgen i første delfinale

De seks første artistene er klare for å kjempe om en finaleplass i Melodi Grand Prix. Her er rekkefølgen på lørdagens opptredener!

Margaret Berger, Myra, Ingrid Jasmin, Gothminister, Mathilde SPZ og Fredrik Halland.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Last ned stemmeskjema

Ein klassisk gjenganger når det gjeld Eurovision.

PDF-versjon: Stemmeskjema

Word-versjon: Stemmeskjema

I skjemaet er artistene oppført i den rekkefølgen de opptrer i. Her kan du fylle inn poengene dine etter hvert som artistene har framført nummeret sitt, og du kan gi poeng på alt fra sceneshow til styling.

1. Mathilde SPZ ft. Chris Archer & Slam Dunk: «Woman Show»


Mathilde SPZ er et fyrverkeri av en artist som har skrevet og fremført egne låter siden hun var ni år. Hun har sunget på en imponerende lang liste av festivaler og scener og underholder årlig flere titalls tusen publikummere med sin energiske tilstedeværelse på scenen. I MGP-sammenheng deltar hun derimot ikke med et «one-man-show», men med sitt «Woman Show» – en festsang for de introverte!

2. Fredrik Halland: «Stranded»

Fredrik Halland flyttet fra Bergen til Los Angeles da han var 16 år for å følge drømmen sin. Han studerte på Musicians Institute i ett år før han turnerte med den amerikanske artisten Colbie Caillat. Fredrik begynte senere å jobbe i studio som låtskriver, produsent og gitarist.

3. Myra: «Heart on fire»

Myra er en prisvinnende låtskriver og artist fra Bergen. Med låter som «Hjemløs i egen by» og «Dovre faller» har 29-åringen etablert seg på den norske musikkscenen de siste årene.

4. Gothminister: «We Come Alive»

GOTHMINISTER er Bjørn Alexander Brems hjertebarn og alter ego. Til daglig jobber Oslo-mannen som advokat, men om natten kommer GOTHMINISTER fram. Bjørn Alexander tar ut sine kreative sider gjennom imponerende kostymer og musikk.

5. Ingrid Jasmin: «Eya»

Ingrid Jasmin har vokst opp i Telemark, et av kjerneområdene for norsk folkemusikk, og har familiebånd til Latin-Amerika. Den musikalske reisen er beriket av hennes varierte bakgrunn. Hun studerte flamenco sammen med tradisjonell norsk musikk og satte dermed tonen for debutalbumet «Luna». Hun vant Spellemann 2022 i Åpen klasse for dette albumet. I tillegg til en Spellemannpris mottok plata også bred anerkjennelse fra kritikere.

6. Margaret Berger: «Oblivion»

Margaret Berger er et kjent navn i denne konkurransen. Hun vant MGP i 2013 og kom på fjerdeplass i Eurovision med låten «I Feed You My Love».