København får Eurovision-finalen

Danskene lager en egen Eurovision-øy når de arrangerer den internasjonale Grand Prix-finalen i København neste år.

Refshaleøen

Den kunstige øyen Refshaleøen blir lokasjon for neste års internasjonale MGP-finaler.

Foto: DR

I dag har Danmarks Radio bestemt hvor verdens største sangkonkurranse skal avholdes neste år, når danskene er vertskap for den 57. utgaven av Eurovision Song Contest.

Etter at danske Emmelie de Forest vant i Malmö i mai har flere danske byer knivet om å få overta som vertsby, og kampen sto til slutt mellom København, Herning og Horsens. Men det ble hovedstaden som trakk det lengste strået.

– Vi gleder oss til å vise frem Danmarks hovedstat fra sin beste side. Sammen med resten av Danmark vil vi ta imot fans, journalister og alle andre besøkende med åpne armer. Med Refshaleøen som valg av arena er jeg sikker på at vi får en spennende og nyskapende ramme for den internasjonale MGP-finalen i 2024, sier Frank Jensen, overborgermester i København til DR.dk.

Industriikon

B&W-hallerne på Refshaleøen

B&W-hallerne på Refshaleøen blir arena når verdens største musikkonkonkurranse skal arrangeres i København neste år.

Foto: Lone Kröning Mogensen / DR

Refshaleøen er en kunstig øy i Københavns havn som fra 1872 til 1996 var vært hjemsted for skipsverket Burmeister & Wain. I sin storhetstid hadde skipsverket 8000 ansatte og stedet har derfor blitt stående som et ikon i dansk industrihistorie.

Etter at skipsverket gikk konkurs i 1996, har stedet blitt overtatt av kreative mennesker som har gjort øyen til et sted med konsertlokaler, gourmetrestauranter, gallerier og små håndverksvirksomheter.

Lager Eurovision-øy

Tanken er at hele Refshaleøen skal gjøres om til en liten «Eurovision-øy» i mai neste år der dansker, deltakere og europeiske gjester kan samles om MGP, forteller Pernille Gaardbo, sjef for den internasjonale konkurransen til DR.dk

– Med valget av B&W-hallene er vi godt på vei til å utvikle den mest nyskapende arena noensinne. Vi har som ambisjon å fornye showet både i form og innhold, så det blir en tidsriktig oppdatering med respekt for tradisjonene.

Dette er tredje gang København arrangerer Eurovision. I 1964 var Tivolis konsertsal arena for konkurransen, mens arrangementet i 2001 ble avholdt i Parken.

Eurovision Song Contest 2014 arrangeres den 6, 8 og 10. mai. Slagord for neste års konkurranse ble også avslørt i dag: «Join Us!»

Alt om: Melodi Grand Prix

Hva syns du om valget? Si din mening her: