Hopp til innhold

Kjempen Igor (2,39 m) skal hjelpe Ukraina til seier

MALMØ (NRK.NO): Han var «Obama’s biggest fan» under det amerikanske valget, nå står ukrainske Igor på scenen i Eurovision Song Contest for å sikre Ukraina seieren. Se video.

Igor Vovkovinskiy og Hege Bakken Riise

Igor Vovkovinskij rager hele 2,39 over sokkelesten. Det gjør ham til USAs høyeste mann. NRKs reporter er til sammenligning 1,73 høy.

Foto: Arnstein Dybvik / NRK

NRK.no dekker Eurovision Song Contest i Malmø
Foto: NRK

30 år gamle Igor Vovkovinskij fra Ukraina er egentlig jusstudent og skuespiller. Mest kjent er han likevel for sin imponerende høyde.

Med sine 239 centimeter er han den høyeste mannen som bor i USA i dag, og den kolossale høyden har gjort ham kjent for en hel verden.

Nå har den også tatt ham med til Eurovision Song Contest som arrangeres i Malmø neste uke. Hele 39 land deltar, dermed er det viktig for deltakerne å skille seg ut fra mengden.

Dette er en oppgave den ukrainske delegasjonen har tatt svært alvorlig, de inviterte like godt sin landsmann hjem fra USA for å bli med opp på scenen i konkurransen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Bærer sangerinnen ut på scenen

Igor Vovkovinskiy og Zlata Ognevich

Igor Vovkovinskij bærer vokalist Zlata Ognevitsj inn på scenen under prøvene i Malmø fredag.

Foto: Dennis Stachel (EBU) / Thomas Hanses (EBU)

Låten «Gravity» med Zlata Ognevitsj ligger allerede på andreplass hos de internasjonale bookmakerne, og med Igor på scenen håper Ukraina å kapre førsteplassen.

– Rollen min på scenen er å representere Zlatas indre kraft. Jeg skal bære henne ut på scenen, forklarer Igor.

Han har vært en uke i Malmø, og stortrives så langt.

– Alle er veldig hyggelige. Når jeg går rundt på gata her, får jeg veldig mye oppmerksomhet. Det er mange som har fått med seg at jeg er her, og de tror jeg er verdens høyeste mann, men det stemmer ikke, jeg er bare USAs høyeste, forklarer kjempen.

Selv om han ikke satser på noen karriere innen sang selv, håper han at opptredenen i Eurovision Song Contest vil gi ham flere oppdrag innen film og teater.

– Drømmen er å bli skuespiller, smiler han blygt.

Se intervju med Igor Vovkovinskij her:

NB: Får du ikke opp videoen i artikkelen? Klikk her for å se den på Youtube!

«Obamas biggest fan»

Grunnen til Vovkovinskijs imponerende høyde skal være en svulst i hjernen som har fått kroppen hans til å produsere for mye veksthormoner.

Ukraineren fikk mye oppmerksomhet da han støttet Barack Obama under det amerikanske presidentvalget. Bildet av ham sammen med Michelle Obama og teksten «Obamas biggest fan» gikk som en farsott på nett, og gjorde ham kjent over hele verden. Blant annet besøkte han nylig Australia.

Den vennlige kjempen har tatt oppgaven i Eurovision seriøst. Før han reiste til Europa har han hørt gjennom alle de 39 bidragene flere ganger.

– Jeg er ikke sanger, så det er ikke min oppgave å bedømme låtene. Men jeg må si at Norge er en av mine favoritter, og jeg gleder meg til å se låten live, smiler han.

Fargerik semifinale

Likevel er Igor temmelig sikker på Ukrainsk seier.

– Jeg mener ikke å fremstå som arrogant, men å høre Zlatas stemme er en helt magisk opplevelse. Jeg tror det vil være vanskelig å stemme på andre etter å ha hørt låten hennes. Hun er helt fantastisk, avslutter han.

Ukraina deltar i den første av årets to semifinaler, tirsdag 14. mai. En rekke av landene i denne semifinalen satser på å vinne stemmer på imponerende sceneshow. I tillegg til kjempen Igor møter vi på astronauter, mennesker i glassbur og en rekke andre imponerende og kreative løsninger.

Årets Eurovision byr i tillegg til konkurransens høyeste mann, også på konkurransens eldste – Sveits har nemlig med seg 95 år gamle Emil Ramsauer. Han deltar i den andre semifinalen, torsdag 16. mai, der også norske Margaret Berger deltar.

Alt om: Eurovision Song Contest