Kesera

Bedre sent enn aldri - med Kesera kommer endelig rappen til MGP!

Kesera
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

KeSera er tidenes første rapgruppe som deltar i Melodi Grand Prix!

KeSera er en gruppe bestående av Raymond David Henriksen på 20 og Nahom Feshatzion på 22. De er begge født og oppvokst på Ellingsrud i Oslo, og Nahom har sin bakgrunn fra Eritra.

Spontane stjerner

Kesera

Kesera i partyhumør

Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Raymond og Nahom begynte tidlig å lage musikk sammen, og da i de i 2006 skulle på guttetur sammen til Gran Canaria spilte de to spontant inn en låt som de kalte ”Gran Canaria”, bare 5 timer før avreise. Etter at de spilte låten for venner og bekjente ble Raymond og Nahom spurt om de kunne lage russe-låter som skulle bli spilt på russe-busser. Guttene fikk gode tilbakemeldinger på at musikken de lagde gjorde at folk kom i stemning og i partyhumør.

De to bor nå sammen i Oslo, og foruten musikk, er de opptatt av fotball, snowboard og å være sammen med felles venner. Raymond og Nahom er glad i å feire ting som bør feires skikkelig, som bursdager og andre happeninger.

"Party"

Teksten til låten er skrevet av KeSera, og tematisk er låten inspirert av å det å ha det kult sammen med alle som vil være med, en veldig inkluderende låt. Guttene liker å feire livets oppturer, noe som er kommer godt til syne på ”Party” låten.

William Larsen, bedre kjent som Nasty Kutt har produsert og lagt på beats på ”Party”. Nasty Kutt har bidratt på og produsert en rekke låter for artister som Onkl P, el Axel, Phillip og Don Martin.

Thomas Ewel og Robin Nordahl har komponert melodien til låten. Robin Nordahl har skrevet, produsert og vært delaktig i produksjoner for en rekke artister både i Norge og utlandet. Han har mottatt både gull og platina. Robin har tidligere vært med på tre Melodi Grand Prix produksjoner, blant annet som låtskriver i 2008. Thomas Ewel er gründer og idemaker. Han har samarbeidet med Robin Nordahl på en rekke prosjekter.