«Spirit in the Sky» har rundet 2 millioner streams på Spotify

«Spirit in the sky» har gått rett inn på tredje plass på VG-lista, og har vært på andre plass på Spotifys globale liste over låter som har gått viralt.

KEiiNO

POPULÆRE: «Spirit in the sky» går viralt. Nå legger de også ut på Europa-turné i håp om å verve enda flere fans.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Skal erobre Europa med joik

– Det er veldig gøy at det er så mange verden over som liker låten vår. Å få lov til å være i samme liga som Karpe Diem og Lady Gaga er utrolig kult, sier Tom Hugo, som er én av de tre artister i det norsk-samiske bandet KEiiNO.

Nå har de lagt ut på en Europa-turné i forkant av Eurovision. På denne måten skal resten av Europa bli kjent med dem og med joiken.

Til nå er det annonsert at de kommer til å besøke Amsterdam 6. april, Madrid 20. april og London 14. april.

– Det kommer til å bli annonsert flere byer på Instagram-profilen vår etter hvert, så det er bare å følge med, forteller Tom Hugo.

KEIINO

STOCKHOLM: Forrige helg besøkte KEiiNO Stockholm. Her opptrådte de under Melodifestivalen og mottok god respons fra publikum.

Foto: NRK / NRK

Skal verve nye fans

– Vårt mål er at Norge skal få flest poeng i Tel Aviv. Jeg tror vi øker sjansen for det om vi verver nye fans rundt om i de Europeiske byene, sier Tom Hugo.

MGP-general Stig Karlsen tror KEiiNO kan vinne Eurovision, og tror de gjør lurt i å reise på Europa-turné i forkant av konkurransen.

– KEiiNO reiser rundt i Europa på såkalte forhåndsfester til Eurovision. Her møter de internasjonal presse og fans, for å bygge interesse rundt det norske bidraget, forteller Karlsen.

– Det er ingen tvil om at det gir KEiiNO og låten «Spirit in the Sky» en verdifull eksponering opp mot Eurovision i mai, sier han.

Disse skal delta i ESC 2019.

Stig Karlsen

HØYE FORVENTNINGER: MGP-general Stig Karlsen tror KEiiNO kan stikke av med seieren i Eurovision.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Stor interesse rundt KEiiNO

Stockholm var første stoppested på Europa-turnéen til KEiiNO. Her opptrådte de under Melodifestivalen i Sverige og mottok god respons fra svenske og Europeiske fans av Eurovision.

– Det var veldig gøy å treffe fans. Noen hadde reist helt fra USA og Russland. De var veldig nysgjerrige på hva joik er og hvem KEiiNO er, sier Tom Hugo.

Han forteller at det er mange rundt om i Europa, som fortsatt ikke vet hva joik er.

– I kommentarfeltet på Youtube er det noen som kaller det for «Viking song» og «nordisk jodling». Mange lurer også på om det er et ekte språk, eller om det er «Ringenes herre-språk», forteller Tom Hugo.

– I tillegg til å vinne i Tel Aviv er det vår oppgave å gjøre folk i Europa mer oppmerksom på joik, sier han.

Det var god stemning for MGP-vinneren.

GOD RESPONS: Det var god stemning da KEiiNO opptrådte under OGAE Sweden sin forhåndsfest, i forbindelse med Eurovision, forrige helg. FOTO: OGAE Sweden.

En minoritet i majoriteten

Tom Hugo forteller at de er stolte over å kunne representere Norge, som er et land der det er lett å leve som minoritet.

– Fred-René representerer et urfolk og jeg er åpen homofil. Vi får begge aksept for å være annerledes enn majoriteten. Sånn er det ikke i resten av verden og Europa, forteller Tom Hugo.

Her kan du følge KEiiNO på Instagram:keiinomusic eller på Facebook.

Her kan du følge MGP på Instagram: nrkmgp eller på Twitter.