Julius Winger

Julius Winger skriver gjerne store sanger om havet og kjærligheten - og passer dermed perfekt inn i MGP!

Julius Winger
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Julius Winger er født og oppvokst i Oslo, er musiker og låtskriver - og skuespiller Carsten Wingers barnebarn.

Den nye Bye?

Julius Winger

Julius Winger - et spennende tilskudd til MGP-familien

Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Julius debuterte som plateartist med albumet "Store sanger om havet" i 2005, som består av 10 låter som han både har skrevet tekst og melodi til. "Store sanger om havet" er et album som handler om det å være på og ved havet. Han karakteriserer selv sitt debutalbum som et personlig bidrag til den norske virkeligheten tonesatt med røtter i den norske visetradisjonen.

Julius' andre album "Kjærlighet og andre misforståelser" kom i februar 2008, denne gangen var det ikke sjømannsviser, men snarere en stilistisk bredpenslet produksjon som inneholdt alt fra vals, kjærlighetsviser, morderballader og jazzsvisker.

Begge albumene til Julius Winger er kritikerroste, og han har blant annet blitt omtalt som en verdig viderefører av arven etter Erik Bye.

"Like an angel”

Tekst og melodi er skrevet av Julius Winger og Ole Jørgen Olsen.

”Like an angel” er en låt som handler om lengsel og savn. Savnet teksten omhandler er ikke et uutholdelig savn, den som savner vet at den man er glad i er i trygge omgivelser. Julius sier selv at ”Like an angel” er en låt som er ganske rett på, melodiøs og fin. Sjangermessig ligger låten et sted mellom Elton John, Billy Joel og Supertramp.