NRK Meny
Normal

Jannicke Abrahamsen

En Grand Prix-drøm går i oppfyllelse for andre gang når Jannicke Abrahamsen går på scenen i Stokke. 

Jannicke Abrahamsen
Foto: Fredrik Arff/Dinamo

Hør låten: Jannicke Abrahamsen - "Rocket Ride"

Nett-TV: Se Jannicke på scenen i Stokke

Se Jannicke presentere "rom-kostymet" sitt

I fjor var Jannicke med i Grand Prix for første gang, med låta "I wanna be" som nådde helt fram til sistesjansen. I år får hun en ny sjanse, noe den erklærte Carola-diggeren lover å ta godt vare på.

Barneartist

Jannicke ble tidlig tiltrukket av artistlivet, og som barneartist gav hun ut 10 album, gjorde mer enn 700 show solgte 450.000 plater og mottok 3 platina- og 8 gullplater.

- Egentlig er jeg veldig beskjeden, men scenen har gitt meg en mulighet til å leve ut spennende sider ved meg selv.

Hun har allerede rukket å ha mange ulike roller ved forskjelige teatre – koreograf, danser, sanger, dukkespiller og skuespiller med hoved- og biroller ved Riksteatret, Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret, Det Ny Teater i København, Ibsenhuset i Skien, Chat Noir, Chateau Neuf og Bryggeteatret i Oslo.

Jannicke Abrahamsen
Foto: Fredrik Arff/Dinamo

Prisvinner

I 1996 mottok hun mottok Wang handelsskoles prestisjetunge Karolinepris. Prisen, som er oppkalt etter Karoline Krüger, går til en person som kombinerer innsats og resultat i skolegangen med prestasjoner innen idrett, kunst eller kultur.

I dag jobber Jannicke fulltid som dansepedagog ved Kulturskolen i Skien.

Tøft med Grand Prix

Jannicke har sett på Melodi Grand Prix siden hun var liten, så da hun i fjor fikk være med i konkurransen,  var det en barndomsdrøm som gikk i oppfyllelse.

- Det blir nok enda mer moro i år, for i fjor var jeg så utrolig nervøs!

Jannicke synes det er tøft at GP er en egen sjanger, og hun følger fortsatt med så sant hun har mulighet.

”Rocket Ride”

Låten ”Rocket Ride” er en morsom låt som handler om verdensrommet og det å oppleve spennende ting der ute. Dette er den første låten Knut-Øyvind Hagen, Thomas G:Son og Andreas Rickstrand har skrevet sammen.

Knut-Øyvind kommer fra Hamar og har vært medlem i Melodi Grand Prix-klubben i 10 år. Han er utdannet skuespiller og musikalartist ved LIPA, og har alltid hatt en drøm om å delta i Melodi Grand Prix.

Svenskene Thomas G:Son og Anders Rickstrand har begge bidratt med låter i norske MGP-finaler, Thomas har også levert bidrag til Svenska Melodifestivalen, finske Euroviisut, samt én låt Latviske melodifestivalen