Hopp til innhold

Jahn Teigen: – Jeg blir så rørt

Det gikk et gisp gjennom salen i Oslo Spektrum da MGP-legenden Jahn Teigen sto på scenen med låta «Voodoo» i kveld.

Jahn Teigen overrasket alle ved å dukke opp i den legendariske skjelettdrakta under finalen i Melodi Grand PRix 27. februar.

I år er det 40 år siden Jahn Teigen sto på Melodi Grand Prix-scenen i sin legendariske skjelettdrakt. Jahn forteller at tittelen på låten «Voodoo» inspirerte ham til å velge skjelettdrakten. I kveld var han igjen tilbake der det minneverdige øyeblikket ble skapt.

– Det var helt fantastisk for meg å se de barna som danset med meg på scenen i dag. I skjelettdrakt. De var jo ikke engang født da jeg opptrådte med skjelettdrakten i 1976. Og nå står de bak scenen og synger på «Adieu», «Mil etter Mil» og «Optimist». Jeg blir så rørt, sier en tydelig preget Teigen til NRK.no.

Sjokkerte en hel befolkning

Da Teigen sto på scenen i skjelettdrakta i 1976, ble det stor oppstandelse etterpå. Han forteller at det sjokkerte ham.

– Det var en svært overraskende reaksjon for meg. Jeg hadde jo opptrådt en del i utlandet og det var ikke så spesielt at artister brukte kostymer.

Han forteller at ideen om å ikle seg en skjelettdrakt kom ganske umiddelbart da han fikk høre låta første gang.

– Terje Rypdal ringte meg og ville at jeg skulle synge sammen med hans daværende kone Inger Lise Rypdal. Hun skulle ha på seg noe hvitt og da tenkte jeg at en skjelettdrakt ville passe til Inger Lise og til teksten i låta, sier Jahn og bryter ut i sang på linja «Makt i mine øyne».

Jahn Teigen

Jahn Teigen på scenen i Melodi Grand Prix 2016

Foto: Rashid Akrim / NRK

MGP-legende

Melodi Grand Prix har hatt stor betydning for Teigens karriere, selv om han stadig har skapt overskrifter gjennom konkurransen.

– Jeg passet jo ikke inn i MGP to år etter heller da jeg opptrådte med «Mil etter Mil». Da fikk jeg null poeng, sant, og det var nok fordi jeg hoppet og spratt for mye rundt på scenen. Jeg var ikke en typisk MGP-artist.

Når vi spør Jahn hvordan det er å være tilbake på Melodi Grand Prix-scenen forteller Jahn at det var utrolig spennende.

– Det blir bare mer og mer spennende jo eldre jeg blir. Jeg har holdt på med dette i mange år ikke sant, men jo eldre jeg blir, jo mer spennende blir det. Det kan jo gå galt.

Aktuelt på MGP

Ukraina vann Eurovision

Ukraina vann Eurovision