Italias vinneroppskrift: Sjarm

Det er 25 år siden sist Italia vant Eurovision Song Contest, men i år kan det skje igjen. Tre kjærlighetshungrige unggutter planlegger nemlig å sette hjemlandet på musikkartet.

Il Volo, som stiller med Italias bidrag, snakker om låta si og hvordan de lagde musikkvideon

NRK.no møtte Il Volo i Wien. Se intervjuet her.

Italia har en lang historie i Eurovision Song Contest, og er ett av de syv landene som var med allerede første gang konkurransen ble arrangert i 1956. Til tross for tre seire er det likevel en tredjeplass landet er best kjent for; verdenshiten «Nel blu dipinto di blu», bedre kjent som «Volare».

Men nå håper tre unge italienske menn å endre på dette. Operapop-gruppa Il Volo er en slags moderne, yngre utgave av tenortrioen Il Divo.

– Vi er tre unge menn som synger «bel canto», eller det vi kaller operatic pop. Dette er vår måte å vise verden en smak av Italia på, forteller Gianluca Ginoble fra Il Volo til NRK.

Il Volo

Il Volo fikk mye oppmerksomhet under åpningsfesten i Wien. Her smiler de på den røde løperen foran rådhuset i Wien.

Foto: Rikke Askersrud / NRK

Stor kjærlighet

Sammen med sine to sangpartnere avslutter Ginoble lørdagens Eurovision-finale som land nummer 27 med låten «Grande Amore».

– «Grande Amore» betyr stor kjærlighet. Vi håper folk ser den store kjærligheten vi har for musikk, sier han.

Selv om låten ifølge dem selv handler like mye om kjærligheten til familie, musikk, og omgivelsene rundt dem, gjør ikke guttene skam på sine latinske sjarmørgener. Tidligere utgivelser har titler som «Mas que Amor» og «We Are Love».

– Du kommer fra Norge, sier du? Vi spilte på Nobelkonserten der, og det vi husker best er alle de pene jentene, sier guttene og blunker forførerisk.

Vinneroppskrift

Heller ikke i musikkvideoen til «Grande Amore» er klisjeene av det subtile slaget. I en slags hyllest til filmene Spiderman, Ghost og Back to the Future spiller de tre guttene helter som redder hver sin jente.

– Det er egentlig mer en film enn en musikkvideo. Dette er første gang vi har prøvd oss som skuespillere. Det var veldig gøy, så vi håper å få gjøre det igjen, sier de tre.

Og det er slett ikke umulig at det ikke blir flere videoinnspillinger i fremtiden. Trioen har allerede rukket å bygge seg opp en solid karriere med gjesteopptredener på blant annet Jay Leno Show, i TV-serien Entourage og i The Ellen DeGeneres Show. I tillegg har de vunnet to Latin Grammy Awards, og ligget inne på Billboard-lista i USA.

– Men vi har ikke gjort så mye i Europa de siste tre årene, så vi håper folk stemmer på oss selv om de ikke kjenner oss så godt, sier Il Divo.

Det ser ut til at trioen kan slippe å bekymre seg for akkurat det. De har allerede vunnet de internasjonale Grand Prix-klubbenes avstemning over hvem som bør vinne årets finale, og ligger øverst på den uhøytidelige avstemningen i pressesenteret i Wien. Internasjonale bookmakere har dem for øyeblikket på tredjeplass.

– De har stemmer som får en stemmepedagog til å bli mo i knærne. Dette blir nok vinneroppskriften i år, spår Grand Prix-klubbpresident Morten Thomassen.

Eurovision-finalen ser du på NRK1 fra klokken 21.00.