Normal

Isabel Ødegård

At naboskap og vennskap kan skape vakker musikk får vi beviset på i Florø, når modell Isabel Ødegård synger låt av Thom Hell.

Thom Hell og Isabel Ødegård

Isabel Ødegård deltar i MGP 2012 med en ballade hun har skrevet sammen med artist og låtskriver Thom Hell.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Hun er tilfreds med livet og har funnet sin sjelevenn, den anerkjente modellen Isabel Ødegård. Skulle hun først stille i Melodi Grand Prix, skulle det derfor være med en vakker låt om kjærlighet og takknemlighet.

Og det har hun fått servert av sin gode venn og nabo Thom Hell, musikeren med tre spellemannspriser og regjerende mester av Det store korslaget!

Låten «I’ve Got You» ble komponert av Thom med innspill fra Isabel underveis, og de to beskriver låten slik:

- En varm, ektefølt ballade som vokser og blir symfonisk.

Elsker å synge

Det de færreste vet om Isabel, er at hun alltid har elsket å synge og at hennes musikalske talent ble oppdaget tidlig i ungdomsårene. Hun fikk dermed muligheten til å utforske sangkunsten ved flere anledninger.

Som 15-åring opptrådte hun under et stort fotballshow i Narvik, før veien gikk videre til Toneheim folkehøgskole. Her traff hun senere popdiva Bertine Zetlitz og hadde ingen ringere enn Nils Petter Molvær og Sissel Endresen som lærere.

Hun var villig til å videreutvikle og satse på sitt musikalske talent, men endte i stedet opp med en suksessfylt modellkarriere, som blant annet har ført til medvirkning i musikkvideoer av Turboneger og Morten Abel.

MGP-entusiast

Nå skal imidlertid hennes egen musikalske stemme igjen få komme til uttrykk, og hvilken scene er vel bedre å markere seg på enn den store Melodi Grand Prix-scenen? Isabel er nemlig en ivrig MGP-entusiast, konkurransen har alltid hatt en plass i livet hennes.

I barndommen satt hun hvert år med moren og hygget seg med god mat og stemmeskjemaer når TV-sendingene rullet over skjermen, og forventingene er store før hennes egen Grand Prix-debut:

- Jeg gleder meg så inderlig. Det er virkelig en drøm å få jobbe med så proffe folk, å få stå på den scenen og gjøre det jeg elsker.

Også for Thom Hell markerer denne låten og deltakelsen en spennende debut, det er nemlig den første låten han har skrevet for en annen artist. Resultatet av det fruktbare samarbeidet ser og hører du i Larvik 28. januar!

Om låtskriverne

Isabel Ødegård har skrevet låten sammen med Thom Hell, hvis egentlig navn er Thomas Helland.

Thom Hell er en singer / songwriter fra Kristiansand, som har utgitt fem soloalbum, inkludert en samleplate fra 2011. Hans åpenbare musikalitet har resultert i tre Spellemannspriser, to ganger som beste mannlige artist og en gang som årets populærkomponist. Hell er dessuten regjerende mester av Det store korslaget, hvor han sammen med koret fremførte sin kanskje mest kjente låt «Over You». I finalen av Det store korslaget var Lisa Stokke motstander, nå blir de to også motstandere i MGP 2012!

I tillegg til sin suksessfylte solokarriere har Thom Hell også bidratt på scenen med artister som Marit Larsen, Minor Majority og The National Bank. «I’ve Got You» er den første låten Thom Hell har skrevet for en annen artist.

Låt: I’ve Got You
Artist: Isabel Ødegård
Komponist: Thomas Helland
Tekstforfatter: Thomas Helland og Isabel Ødegård