NRK Meny
Normal

Her er verdens tolkning av «Silent Storm»

Ett år etter MGP-seieren har vinnerlåta «Silent Storm» nådd ut til hele verden. Nå har låtskriver Josefin Winther samlet alle coverlåtene til en ny musikkvideo.

Se forskjellige mennesker covre Carl Espens vinnerlåt fra 2014.

For ett år siden sto Carl Espen på scenen i Oslo Spektrum og sang seg rett inn i hjertene til det norske folk med sin stille storm. Men det var ikke bare vi nordmenn som la vår elsk på låta. En sterk åttendeplass i den internasjonale finalen, er ett av bevisene på det. Et annet er at fans over hele verden har valgt å covre låta.

– Jeg tok et lite YouTube-søk her om dagen og fant side opp og side ned med coverlåter, sier Josefin Winther, låtskriveren bak fjorårets MGP-vinner.

Over hundre mennesker har laget sin egen versjon av «Silent Storm», noe som er overveldende for Winther.

– Jeg blir så stolt. Tenk at låten har fått et eget liv og har nådd ut til så mange, sier hun.

Laget ny musikkvideo

Da hun oppdaget dette fikk hun raskt en idé – hva om man samler de låtene som ligger i samme toneart og lager en ny musikkvideo.

– Personlig synes jeg det har blitt veldig fint, sier Josefin.

– Når jeg ser dette føler jeg at jeg har gjort noe riktig som låtskriver.

Carl Espen er vinner av MGP 2014

I kveld er det ett år siden Carl Espen og Josefin Winther vant MGP. På det året har låta «Silent Storm» nådd ut til hele verden.

Foto: Tom Øverlie / NRK

– Et kjempekompliment

Også mannen som framførte låta, Carl Espen Thorbjørnsen, synes det er stort at så mange legger tid og innsats i å sette sitt personlige preg på låta.

– Det er jo et kjempekompliment, sier han.

– Når står der på scenen og synger er det vanskelig å forestille seg hvor mange som nås. Det er jo folk her som har oversatt teksten til sett eget språk til og med, sier han.

– Man representerer Norge

Artisten forteller at denne typen tilbakemeldinger fra fansen setter det foregående året i perspektiv.

– Det er jo helt fantastisk det jeg har fått være med på, sier Carl Espen.

Han synes det er vanskelig å gi råd til kveldens vinner, men understreker at det er viktig å forberede seg mentalt på at man faktisk representerer hele Norge.

– Det er overveldende. Sånn som det at så mange mennesker der ute har et forhold til «Silent Storm» nå – det sier litt om hvor bredt man når ut i denne konkurransen, sier fjorårets vinner.

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold