Her er Kongsvinger-artistene!

- Herregud, så mange flinke folk! Her må det jobbes, utbryter Cornelia Børnick fra gruppen Velvet. De er en av syv artister/grupper som står på scenen i Kongsvinger i januar.

MGP-artister Kongsvinger
Foto: Martin Haagensen/Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Nett-tv: Bli med i kulissene på fotoshooten!

Det er med stor glede vi endelig kan presentere den første gruppen artister som opptrer i Kongsvinger den 24. januar 2009! - Og for en gjeng de er!

Surferosa

Surferosa - nå MGP-artister.

Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Rekkefølgen i Kongsvinger er:

1. Surferosa - U Look Good
2. Chicas del Coro - Men Men Men
3. Kesera - Party
4. Espen Hana - Two Of A Kind
5. Charite - Sweeter Than A Kiss
6. Thomas Brøndbo – Det Vart Ein Storm
7. Velvet – Tricky

Bli bedre kjent med de syv artistene her!

Spente artister

Det var et knippe spente artister som møtte hverandre på Marienlyst i forbindelse med fotoshoot og lansering av den første gruppen med artister som skal opptre i MGP 2009.

Noen er ganske så ferske i gamet, andre har allerede vært i showbiz i noen år, felles for dem alle er at de skal stå på scenen i Kongsvinger i januar. Og at de gleder seg, det er sikkert. Hva de gleder seg til, varierer likevel noe…

Espen Hana

Espen Hana klar for fotoshoot.

Foto: NRK/Hilde Bruvik

- Det som er mest stas med å være MGP-deltager er å rekke ut til et stort publikum, og cateringen, smiler Espen Hana lurt.

Skuespilleren og fembarnsfaren fra Stavanger er blant gruppens eldste deltakere, men det betyr slett ikke at han er den mest erfarne. 17 år gamle Charite er nemlig tross sin unge alder ikke fremmed på scenen og rampelyset.

- Mitt heftigste MGP-minne må være fra da jeg selv var med i MGP jr. Det er et minne for livet, forteller hun om sin opptreden som 10-åring i 2002.

På spisebordet

Hilde Marstrander

Hilde Marstrander poserer under fotoshooten.

Foto: NRK/Hilde Bruvik

- Jeg har veldig mange gode MGP-minner. Da jeg var liten kunne jeg alle Grand Prix-låtene på rams, og hadde opptredener på spisebordet på kjøkkenet på hytta, med tannbørster som mikrofoner, forteller Hilde Marstrander fra gruppa Chicas del Coro.

MGP-erfaring

Den observante leser vil kanskje ha lagt merke til at flere av artistene har MGP-bakgrunn, blant annet var Charlotte fra Velvet var korist og danser for Stig van Eijk i 1999, og Anette Amelia Larsen i samme gruppe deltok med sangen ”Unbelievable” i Bodø i 2007. Dette kan fort skape litt frykt hos de ferskeste deltakerne. Raymond David Henriksen i rappegruppa Kesera syns det er litt skummelt.

- Hvordan vurderer du dine konkurrenter?
-Jeg har hørt alle navna før! Og ingen har hørt om oss. Men vi stiller vel på lik linje?

Det gjør de.
Og hvordan det går, det ser du lørdag 24. Januar!

Galleri: Se bildene fra fotoshooten her!