Her er de nye MGP-programlederne

Jenny Skavlan og Erik Solbakken er de nye programlederne i Melodi Grand Prix. – Dette blir akkurat som ekstremsport, sier Jenny Skavlan.

Erik Solbakken og Jenny Skavlan

Erik Solbakken og Jenny Skavlan blir programledere for Melodi Grand Prix til neste år.

Foto: Henrik Brattli Vold / NRK

Idag, under innspilling av lørdagens «Lindmo», hadde programlederen med samme navn en overraskelse til publikum. Jenny Skavlan var allerede invitert, men brått dukket også Erik Solbakken opp fra kulissene.

De to ble presentert som de nye programlederne når Melodi Grand Prix igjen dukker opp på skjermen på nyåret.

Sammen skal de lede de tre direktesendte MGP-delfinalene, i tillegg til finalen i Oslo Spektrum 9. februar.

MGP-sirkuset dras i gang lørdag 19. januar med første delfinale fra Steinkjer. Delfinale 2 er i Florø 26. januar, mens tredje og siste delfinale skjer 2. februar. Vertsby for den tredje delfinalen er ikke avklart ennå.

– Vant til ekstremsport

Både Solbakken og Skavlan er for tiden TV-aktuelle, henholdsvis med NRK 3-humorserien «Karl Johan», og stuntprogrammet «Fritt fall» på kanalen Max.

– Jeg har blitt vant til ekstremsport den siste tiden, og dette føyer seg inn i den rekken. Dette er en av de mest ekstreme utfordringene jeg har fått. Det blir masse nerver og masse jobb, og det liker jeg, sier Jenny Skavlan til NRK.no.

– Hva er ditt forhold til MGP?

– Jeg har pleid å arrangere MGP-kvelder hvor man stemmer på deltakerne, men da var jeg nok noen år yngre og mest opptatt av antrekkene. Jeg blir nok nødt til å hente fram igjen barnet i meg.

Jenny Skavlan er aktiv som skuespiller, modell og designer, men har også vært programleder for «Fangene på Fortet» og «Studio Fem», i tilegg til nevnte «Fritt fall». Hun tror det blir beintøft nervemessig å gå direkte foran én million TV-seere.

– Å herregud, er det så mange? Det har jeg ikke tenkt på før du sa det. Jeg kjenner et sug i magen bare av tanken. Men jeg har blitt bedre på å presse meg selv nervemessig, og gleder meg velg til dette. Jeg får lære av Erik, som har gjort dette før, sier Skavlan.

120 millioner seere

Haddy Jatou N'jie, Erik Solbakken og Nadia Hasnaoui

Sammen med Haddy N'jie og Nadia Hasnaoui ledet Erik Solbakken Eurovision Song Contest i 2010 foran 120 millioner TV-seere.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

De fleste forbinder nok Erik Solbakken med programlederjobben under finalen i Eurovision Song Contest, som ble arrangert i Telenor Arena i 2010. Han ledet da en direktesending som ble fulgt av 120 millioner TV-seere.

– Hvordan blir overgangen fra 120 millioner til én million TV-seere? Omtrent som å gå fra Barcelona til Ull/Kisa?

– Hehe, nei, vi merker ikke noen forskjell på hvor mange som ser på via TV. Alt trøkket vi kommer til å stå oppi blir omtrent det samme, med masse folk i salen, sier Solbakken.

Han sier at det er veldig spennende å bli tilbudt en slik jobb, fordi det er så mye hysj-hysj rundt det i underholdningsavdelingen i NRK. Man får følelsen av at det er noe stort på gang, og det er alltid morsomt, sier han.

– Kolossalt kick

– Hvordan kommer du til å løse programlederoppgaven?

– Da jeg var programleder for Eurovision Song Contest merket jeg at det er veldig mye drama og spenning backstage for artistene, og at det er mye som står på spill. Det er en del av min oppgave å smitte dette videre og sørge for at det blir bra underholdningsshow. Og det er et kolossalt kick å være programleder når det er flere tusen tilstede i salen, sier Solbakken.

Han ble først kjent som programleder i Barne-TV, før han gikk videre til flere jobber hos NRK Super. Han har den senere tiden vært programleder for NRK1s lørdagssatsning «Popstokk», før nevnte «Karl Johan».

– Du er ikke redd for å bli MGP-Erik nå?

– Hehe, nei, men om noen vil kalle meg for MGP-Erik, så går det greit. Høydemessig er jeg jo en mellomting mellom Per Sundnes og Jostein Pedersen.

Søknadsfristen for de som ønsker å delta, gikk ut 1. september. Nå jobber redaksjonen med å velge ut hvem som skal få være med.

Fjorårets programledere Per Sundnes og Marte Stokstad takket for seg etter MGP 2012. Begge skal jobbe med andre programkonsepter.