Her er artistenes egne favoritter!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

NRK.nos reporter Alexander Rybak tok turen backstage for å høre hvem artistene selv tror går videre i kveld. Se video!

Byline ESC

Afrikanske rytmer, rockeband og 60-tallsnostalgi er blant artistenes egne favoritter før de selv står på scenen i Düsseldorf tirsdag kveld.

Om det var politisk korrekthet etter ektefølt beundring artistene viste da NRK.no-reporter Alexander Rybak ville høre hvem de selv hadde som favoritter vites ikke, men de aller fleste nølte ikke med å utrope Stella Mwangi og «Haba Haba» til kveldens vinner.

– Den er så rask og fengende, en skikkelig gøyal låt, mener Finlands Axel Ehnström, som i ESC går under artistnavnet Paradise Oskar.

Les også: – Har lært aldri å ta noe for gitt

Kan «Haba Haba»-dansen

Sveitsiske Anna Rossinelli har på sin side Serbia som en knapp favoritt foran Tyrkia. Hun mener likevel at Norge har den beste dansen i den første semifinalen.

– Jeg liker Norge veldig godt, sangen er kjempebra, mener islandske Gunnar Olason – mens de andre i gruppen understreker det ved å vise hvor gode de har blitt til å danse «Haba Haba»-dansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Stella Mwangi under generalprøven 9.mai, ESC

Stella Mwangi er manges favoritt før tirsdagens semifinale. Her fra generalprøven på mandag.

Foto: Martin Meissner / Ap

Les også: Se Alexander Rybaks reporterdebut!

Glen Vella fra Malta har veldig vanskelig for å bestemme seg når NRK.no spør om hans favoritt, og ramser både opp Armenias «Boom Boom», Sveits’ «In Love For A While» og Georgias «One More Day».

Diplomatiske Tyrkia

– Jeg har Blue som favoritt til å vinne hele Eurovision Song Contest, men i denne semifinalen er det «Haba Haba» som jeg liker best. Den er fantastisk, sier en smilende Nigar Camal fra Aserbajdsjan til NRK.no.

Tyrkias Kenan Vural er derimot i det mer diplomatiske hjørnet.

Les også: Storslagen åpningsfest

– Det er vanskelig å si hvem som går videre eller ikke, alle landene har noe spesielt i sitt bidrag som skiller dem ut, enten det er sang, dans eller kostymer. Alt avhenger av hvordan publikum stemmer. Men uansett er vi jo alle vinnere, fastslår Vural.

På pressesenteret henger det en oversikt som oppdateres daglig over hvem pressen og fansen har størst tro på i de to semifinalene. Før øyeblikket ligger Aserbajdsjan på topp foran Russland og Norge, så om denne listen viser seg å stemme, er kanskje ikke artistene så langt ut på viddene de heller?

Den første semifinalen i Eurovision Song Contest 2011 går av stabelen tirsdag kveld klokken 21.00. Norge starter som land nummer to.

Les: Alt om Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest