Her er artistene som synger i Skien

- Jeg ønsket at en nordlending skulle framføre låta mi, sier MGP-låtskriver Aggie «Frost» Peterson. Valget falt på Karoline Garfjell. Hun møter tøff konkurranse fra seks andre deltakere i Skien.

MGP-deltagere Skien
Foto: Fredrik Arrf/NRK/Dinamo

Alt om: Artistene som synger i Skien

Ventetiden er over! I forrige uke avslørte vi hvilke artister som opptrer i Bodø, og uken før slapp vi navnene på Ørland-artistene.

Les: Disse synger i Bodø

Les: Artistene som synger i Ørland

I dag avslører vi hvem som skal delta i den tredje og siste delfinalen, som går av stabelen i Skien den 23.januar.

Disse artistene opptrer i Skien:

Låt nummer 1: Mira Craig

Låt nummer 2: Fred Endresen

Låt nummer 3: Belinda Braza

Låt nummer 4: Didrik Solli-Tangen

Låt nummer 5: The Diamond

Låt nummer 6: Karoline Garfjell

Låt nummer 7: A1

En av dem som skal kjempe om en plass i finalen, er Didrik Solli-Tangen. 22-åringen fra Heistad utenfor Porsgrunn omtales som et av Norges nye, store operatalenter.

- Det blir flott å opptre for et stort publikum. Jeg føler meg privilegert som får lov til å være med i MGP sammen med alle disse kjente artistene, sier Didrik Solli-Tangen til NRK.no

Didrik Solli-Tangen

Didrik Solli-Tangen omtales som et av Norges største operatalenter.

Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK

Går på samme skole som Alexander Rybak

Solli-Tangen er til vanlig elev ved Barrat Due, det prestisjetunge musikkonservatoriet som er i ferd med å bli en aldri så liten rugekasse for MGP-talenter: Fiolinfantast og ESC-vinner Alexander Rybak er nemlig også blant elevene, og det var han som oppfordret Didrik til å melde seg på Melodi Grand Prix.

- Jeg kommer nok til å grue meg litt før jeg går ut på scenen. «Gru-glede» meg, smiler 22-åringen, som fjernsynsdebuterte under TV-aksjonen tidligere i høst.

Mange tv-seere så på da han framførte sangen «Torna a Surriento». Veldig mange kommer nok også til å benke seg foran titteboksen når finalen braker løs i Oslo Speltrum den 6. februar. Med eller uten Didrik.

A1 med sang fra ny plate

Også det norsk-britiske guttebandet A1 er klare for MGP. Trioen annonserte comeback i sommer, og befinner seg for tiden i studio hvor de jobber med et nytt album.

- Sangen vår er hentet fra det nye albumet som vi er godt i gang med. Det er en catchy, litt rockete sang som vi er veldig stolte av, forteller Ben Adams fra A1 til NRK.no.

A1

A1 stiller i MGP med en sang som er hentet fra det nye albumet.

Foto: Fredrik Arff/NRK/Dinamo

Heller ikke A1-gutta har beinharde ambisjoner om å havne øverst på pallen under MGP-finalen i Spektrum.

- Hvis vi vinner den norske finalen blir det jo som å hoppe etter Wirkola, med tanke på hvem som vant i fjor. Vi er med først og fremst fordi det er moro, understreker Christian Ingebrigsten.

Se intervju med A1 her: - Vi har vokst opp med ESC

Mira Craig: - Jeg har gått rundt grøten

En som er veldig glad for at alle artistnavnene endelig er ute av sekken, er Mira Craig (27). Det har vært mye spekulasjoner omkring hennes deltagelse i 2010.

- Hvordan har det vært å måtte holde på hemmeligheten om at du skal delta som artist?
- Det har vært veldig vanskelig! Jeg har snakket rundt grøten hele tiden. Når folk har stilt meg spørsmål om dette, har jeg måttet tenke lenge før jeg svarer, for ikke å røpe noe, ler Mira.

Mira Craig

Mira Craig har pratet rundt (jule)grøten. Nå er det klart: Hun synger sin egen sang i MGP!

Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK

Den norskamerikanske artisten deltar med låten «I'll Take You High», som hun beskriver som «rolig, men samtidig veldig stor».

- Jeg er ikke med for konkurransens skyld, men fordi det er en gylden mulighet til å vise seg frem. Å få lov til å være med er en tillitserklæring, og jeg synes det er en stor ære å få være med. Jeg vil kunne se tilbake på det hele og tenke «wow», sier Mira.

I 2008 vant Maria Haukaas Storeng den norske MGP-finalen med "Hold on Be Strong", skrevet av Mira Craig. Nå skal de to kjempe mot hverandre.
Se intervju med de to her: - Spente på å høre hverandres låter

Aggie Peterson ønsket nordlending

Det har også vært mye spekulasjoner rundt hvem som skal framføre elektronika-artisten Aggie «Frost» Peterson sitt bidrag. Den æren tilfaller nordlendingen Karoline Garfjell. 24-åringen fra Lyngeseidet i Troms ble kjent for norske tv-seere da hun kom til semifinalen i Idol i 2004.

Karoline Garfjell

Karoline Garfjell skal framføre Aggie Petersons elektronikalåt.

Foto: Fredrik Arff / NRK

- Å være med i Melodi Grand Prix er en kjempesjanse til å få vist seg fram for mange mennesker. Jeg synes låta var så kul at jeg bare måtte takke ja, sier Karoline.

Låtskriver Aggie Peterson beskriver sangen sin som en poppet elektrolåt med referanser fra klubbverdenen.

- Sangen ble skrevet for tre år siden, og jeg hadde audition før jeg bestemte hvem som skulle framføre låten i Melodi Grand Prix, sier Aggie.

Tromsøværingen forteller at hun spesifikt ønsket seg en nordlending til å framføre sangen.

- Siden jeg ville ha noen fra nord, lette jeg i nærmijøet rundt Tromsø. Jeg kjente ikke Karoline fra før, men hadde sett henne på Idol. Hun synger kjempefint, og er en veldig søt og ekte jente uten fiksfakserier, sier Aggie.

PS: Julenissen kom tidlig til MGP i år! I dag er det nemlig også premiere på NRKs julefilmer, som skal promotere Melodi Grand Prix fram mot delfinalene. De ser du her: Se MGP-julefilmene!

Hva syns du om artistlisten? Si din mening her!