Hopp til innhold

Her er årets MGP-artister

Fjorårets mest spilte norskspråklige artist, et av Norges mestselgende danseband, en tidligere Eurovision-vinner og en helt ukjent 17-årig skoleelev er blant artistene som kjemper mot hverandre i Melodi Grand Prix 2015.

Årets Melody Grand Prix-artister

SE VIDEO: Elleve artister konkurrerer mot hverandre i Melodi Grand Prix 2015. Se hvordan de presenterte seg for et samlet pressekorps.

30 år etter at Norge vant sin første seier i Eurovision Song Contest med Bobbysocks, er Elisabeth «Bettan» Andreassen tilbake i Melodi Grand Prix.

– Jeg simpelthen elsker MGP, sier Elisabeth Andreassen og slår ut med hendene.

– Jeg er utrolig glad i denne konkurransen, og det er veldig hyggelig å være tilbake, spesielt nå i år, fordi jeg syns vi deltar med en så bra låt.

Tor & Bettan

Tor Endresen og Elisabeth Andreassen deltar i år for 23. gang i MGP.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Sammen med Tor Endresen deltar hun med låten «All Over The World». De to har i alt 22 MGP-deltakelser fra før av, om man tar med Bettans opptredener i svenske Melodifestivalen. Begge har de også deltatt i den internasjonale finalen, Bettan fire ganger, og Endresen én gang.

– Det at vi har gjort dette før, betyr at vi har rutine og kan kose oss og slappe litt mer av. Fire av de gangene jeg har deltatt har jeg hatt en godfølelse i magen. Den er tilbake nå, sier Bettan, og smiler lurt.

Intervjuer med noen av årets artister

– Vi blir aldri lei! sier Elisabeth «Bettan» Andreassen og Tor Endresen. Se de og de andre artistenes reaksjoner her.

Variert deltakerliste

Årets deltakerliste spenner fra Contrazt; et av Norges mestselgende danseband, via Karin Park, som skrev Margaret Bergers vinnerlåt i 2013, til 17 år gamle Ira Konstantinidis, som så vidt har stått på en scene før.

Disse deltar i MGP 2015 (i alfabetisk rekkefølge):

«The best games ever»

I år har NRK valgt å droppe delfinalene, men heller satse på én stor finale i Oslo Spektrum der Kringkastingsorkesteret (KORK) deltar.

Musikkansvarlig Vivi Stenberg sier dette har gjort utvelgelsen vanskeligere enn vanlig; finalen skal inneholde noe for alle og gjenspeile musikken publikum rundt om i Norge liker å høre på. Det mener hun å ha klart.

– Jeg sier som Juan Samaranch, dette blir tidenes beste MGP! Dette er artister som har fortjent å stille rett i finalen i MGP og de er vidt forskjellige både i alder, sjanger og erfaring.

Hva syns du om årets artister? Si din mening i kommentarfeltet under.