Håvard Lothe Band

De har blitt behandlet som superstjerner i Kina. Nå skal de kapre det norske folk gjennom deltakelse i Melodi Grand Prix, med en låt om det å bli far.

Håvard Lothe Band

Håvard Lothe Band stiller på vokalist Lothes hjemmebane Florø 4.februar med en låt om det å bli far.

Foto: Pressefoto

Farskap og familiestiftelse kan inspirere til så mangt, også til å skape vakre musikalske toner. Dette blir tydeliggjort en gang for alle når Håvard Lothe Band deltar i Norges største musikkonkurranse.

Låt om å bli far

Låten som bandet stiller med i konkurransen, «The Greatest Day» er nemlig en ærlig låt om det å bli far, og det følelsesmessige aspektet man kjenner på i den ni måneder lange venteperioden. Bandets vokalist Håvard Lothe skrev låten i tiden hvor han gledet seg til å stifte familie, og han bar på hemmeligheten mens bandet jobbet med låten i studio.

– Det var for tidlig å fortelle det til noen. Men jeg bar på noen enorme følelser under innspillingen, sier Lothe.

Bandet for øvrig består av Erlend Mongstad (piano/synth) Thomas Frøyen (slagverk) Torstein Mongstad (bassgitar, kontrabass) og Werner Bryn (cello).

Privatkonsert for McCartney

Håvard Lothe Band har gjort seg sterkt bemerket ved flere anledninger. De har blant annet vunnet Lutt-prisen, og blitt kåret til Årets artist i Sogn Fjordane.

Bandets debutalbum «Live in Concert» kom i 2007, mens oppfølgeren «Dorian Gray» fulgte to år senere. Begge albumene ble positivt omtalt av musikkanmeldere. Vokalist Håvard Lothe har dessuten deltatt i talentkonkurransen Kjempesjansen på NRK og holdt privatkonsert for Sir Paul McCartney.

Når han nå sammen med bandet skal delta i Melodi Grand Prix er forventningene store og gleden nærmest uten takhøyde.

– Å få delta i en så stor begivenhet, og få dele scene med så mange store artister, det blir et eventyr, sier Lothe.

Kinesisk eventyr

Håvard Lothe Band har imidlertid også vært med på et spennende og nærmest surrealistisk eventyr tidligere, i det østlige kontinent.

De har nemlig spilt for 80.000 mennesker i Kina, sammen med de aller største asiatiske stjernene, gjennom sin deltakelse i en av Asias mest prestisjefylte festivaler i 2009.

Guttene fikk en stjernebehandling som overgår de flestes Hollywood-drøm. Den kinesiske arrangøren hadde nemlig fått inntrykk av at Håvard Lothe Band var et av de største bandene i Vesten, og behandlingen de fikk var deretter.

De ble hentet av limousiner på flyplassen, fikk bodyguard under hele oppholdet, vandret på uendelige røde løpere og bodde på et gedigent luksushotell med gullkraner.

– Det var helt spinnvilt. Vi kommer nok aldri til å oppleve noe av like store dimensjoner igjen, ler Lothe.

Hvordan årets MGP-eventyr arter seg for bandet får vi se når de spiller på vokalist Håvard Lothes hjemmebane i Florø 4. februar!

Låt: The Greatest Day
Artist: Håvard Lothe Band
Komponist: Håvard Lothe
Tekstforfatter: Håvard Lothe