Hopp til innhold

Har Solveig Kringlebotn som personlig mentor

«Vær alene, bruk mindfullness. Ser du en lufteluke som du kjenner en kald bris fra, så teip igjen med gaffateip». Dette rådet fra mentor Solveig Kringlebotn skal hjelpe MGP-artist Stine Hole Ulla å holde nervene i sjakk før lørdagens finale.

Stine Hole Ulla
Foto: Rikke Askersrud / NRK

Å stå på scenen foran i overkant 3000 publikummere i Oslo Spektrum, vel vitende om at det i tillegg sitter over én million mennesker og ser sendingen på TV, er noe som kan lokke fram nervene hos selv de mest erfarne artister.

For MGP-finalist Stine Hole Ulla har den verdenskjente operasangerinnen Solveig Kringlebotn blitt en viktig støttespiller i kampen mot nervene.

– Jeg vet ikke helt hva jeg blir så nervøs for, men jeg er jo redd for at folk ikke skal like det jeg gjør. Når jeg er ferdig med min opptreden føler jeg meg ofte veldig tom. Man har jobbet så hardt mot et mål at kroppen har vært i helspenn, og når man kan slappe av får jeg nesten en fysisk reaksjon.

Kringlebotn har vært Hole Ullas sangpedagog i flere år, og de to har etter hvert knyttet et sterkt bånd.

– Solveig gir meg gode råd mot lørdagens sending. Hun sier "vær alene, bruk mindfullness. Ser du en lufteluke i garderoben som du kjenner en kald bris fra, så teip igjen med gaffateip.", forteller Stine og ler litt.

Hør Stines MGP-bidrag her: Traces

Artikkelen fortsetter under videoen.

Klarte ikke å fortelle foreldrene om MGP-deltakelsen

Den 1. desember i fjor landet Stine Hole Ulla på Vigra flyplass. Hun var på stor juleturné og skulle ha konsert i hjemtraktene. Rett etter at Stine hadde landet fikk hun telefon fra plateselskapet som fortalte at hun var plukket ut til å være med i Melodi Grand Prix 2016. Stine klarte ikke å fortelle nyheten til foreldrene sine.

– Mamma og pappa skulle komme og se julekonserten, men jeg kunne ikke fortelle dem nyheten før jeg skulle opptre fordi jeg visste at jeg bare kom til å gråte. Etter konserten skulle jeg endelig fortelle dem at jeg skulle delta i Melodi Grand Prix, men klarte det ikke da heller. Jeg begynte å gråte igjen, sier Hole Ulla.

Dermed måtte pianisten til Stine fortelle foreldrene nyheten, mens Stine sto ved siden av og gråt og lo om hverandre.

– Det er sånn jeg er. Jeg er et veldig følelsesmenneske og gråter lett, men jeg mener at min følsomhet gjør at jeg kan formidle musikken min på en bedre måte. For meg er følsomheten et pluss.

Fram mot lørdag skal hun jobbe for at følsomheten tilfører det lille ekstra til hennes framføring av låten «Traces».

– Jeg gleder meg veldig til lørdag og føler meg allerede som en vinner. Det å være plukket ut blant bidrag som får lov til å stå scenen i Oslo Spektrum på lørdag gjør at jeg føler meg som en vinner allerede nå.