Normal

Håper MGP gir gjennombrudd i utlandet

Freddy Kalas håper deltagelsen i Melodi Grand Prix kan gi ham et gjennombrudd i utlandet. «Feel da rush» er allerede strømmet over 3 millioner ganger.

Freddy Kalas blant favorittene før MGP-finalen. "Feel da rush" har blitt strømmet over 3.000.000 ganger

Freddy Kalas har seilet opp som en av favorittene i den norske MGP-finalen.

– Jeg har aldri gjort noe som dette før. Jeg har spilt på VG-lista for 70 000, men det er ikke noen konkurranse. Det gjør det enda mer nervepirrende, sier Fredrik «Freddy Kalas» Auke før lørdagens norske finale i Melodi Grand Prix.

Det har vært mye frem og tilbake med bidraget til drammenseren. Først ble det kjent at han skulle være med i MGP, deretter at låten «Happy Rush» var for lik en av Kalas' tidligere låter. Da stod han i fare for å bli kastet ut av konkurransen, men han fikk til slutt delta etter å ha skrevet om refrenget.

Freddy Kalas og Jan Fredrik Karlsen

Man måtte gå noen ekstra runder før Freddy Kalas ble helt klar til finalen i MGP.

Foto: Stig Karlsen

Og nå nevnes «Feel da rush» som en av favorittene.

– Det er så mange gode bidrag med i år. Man vet aldri. Men alle avspillingene jeg har fått håper jeg kan bidra til en høy plassering. Jeg håper jo på førsteplass, sier Auke.

– Hva ville det bety å vinne?

– Det hadde betydd veldig mye. Hvis jeg får en vei videre til Eurovision og får utvidet fanbasen min i utlandet hadde det vært helt topp. Det er drømmen.

Artikkelen fortsetter under musikkvideoen

Håper på å imponere Europa

– Musikken er veldig attraktiv i Norge, men jeg tror også den er veldig god i Eurovision-sammenheng, fordi det er mye eksotiske låter med og man liker danserytmen. Så hvis jeg kommer meg ut dit så håper jeg at jeg kan imponere et europeisk publikum, forklarer Auke.

MGP-general Jan Fredrik Karlsen var strålende fornøyd da han fikk hentet drammenseren til konkurransen.

– Fredrik eier på en måte den unge, brede og folkelige musikkverden i Norge. Folk har trykket han til sitt bryst. Han skaper den stemningen og er sjefen for fest, sier Jan Fredrik Karlsen og legger til:

– Og det viser seg jo at Freddy Kalas på engelsk og Melodi Grand Prix fungerer, noe 3 millioner streams på under tre uker viser, sier Karlsen.

Går bra i Sverige

Jan Fredrik Karlsen

Jan Fredrik Karlsen kaller Freddy Kalas «sjefen for fest».

Foto: Anne Liv Ekroll, NRK

Karlsen har også tro på at Freddy Kalas fungerer i utlandet.

– Det han viste med «Hey Ho» rett før jul er at det funket dødsbra i Sverige. Etter hva jeg har forstått, så har allerede svenskene snappet opp «Feel da rush» uten at den har vært pushet noe særlig der. Så det betyr at han har et nedslagsfelt utenfor Norges grenser, sier Karlsen.

– Men i finalen begynner vi litt på nytt. Folk kjenner låten, men da er det showet, glamouren og totaliteten som er med på å bestemme. Så dette er ikke noe hvilepute for han, men det er en utrolig bra start, avslutter Karlsen.